Madsnob

Jeg er lidt af et madøre. Det kan jeg ligeså godt indrømme. Og når jeg skriver madøre, så mener jeg virkelig madøre. Jeg ved der er rigtig mange mennesker, som ville beskrive dem selv som madører, men jeg må altså sige, at mange af disse mennesker bare godt kan lide at spise, og det er her de adskiller sig fra madørerne. Ser du, madører elsker ikke bare at spise, madører tænker på mad det meste af dagen. Og ikke bare som i at man er sulten og derfor tænker på mad, men som i konstant at overveje hvad man skal indtage til sit næste måltid, hvilke råvarer det skal indeholde, hvilke smagskombinationer der er de mest optimale, som dyrker råvarer, altid prøver smage af og som har en bred viden om hvad der er ”det bedste”. Smag er selvfølgelig individuelt, men som eksempel kan jeg fremhæve parmesanost. Der er mange selvudnævnte madører, som ville mene at Grana Padano er en lækker parmesan ost. Se allerede dér går det galt. For det først er en Grana slet ikke en parmesanost. Det er en efterligning, og forskellen på de ægte parmesanoste varierer også helt vildt afhængigt af modning og producent.

Nogle gange er min madbesættelse nærmest lidt pinlig. F.eks. når vi sidder og diskuterer vores frokostordning på kontoret, så har jeg nogle ret kraftige holdninger til hvad der kan kategoriseres som ”lækker og god mad. Mange af mine kollegaer synes f.eks. at en ganske almindelig gummiagtig brie er dødlækker. Her har jeg en holdning til, at brie også kan være varierer helt vildt i kvalitet, og at en ganske almindelig brie er spild af kalorier og af tid, når man nu for nærmest de samme penge kan få en meget, meget bedre brie med den ”rigtige smag” af brie. Nogle gange skal jeg nok lære at holde min mund, når vi sidder og diskuterer over vores frokostordning, for jeg risikerer at fremstå som lidt af en snob 😉

 

Sommer-soirée

Sommeren står for døren, eller rettere: Sommeren er her! Faktisk blev det sommer – sådan rigtigt i hvert fald – i går. Og spørger du resten af Danmarks befolkning, er de nok enige. For selvom det jo officielt er sommer den 1. Juni, så er det ifølge mig, og de fleste andre, først rigtig sommer, når termometeret rammer de 25 grader. Og det gjorde det altså i går. Selv blev jeg så ivrig, at jeg straks lagde mig til at sole mig på min græsplæne, hvilket resulterede i en god forbrænding og en god højrød farve. Men nu hvor det er sommer, får jeg også sådan lyst til at holde en lille sommerfest. Ikke noget fancy eller prangende, bare nogle gode venner, lidt god mad og noget kølig rosévin. Så jeg overvejer faktisk at holde noget nede i min gård om et par uger, for dem som ikke er ude og rejse. Jeg gider ikke selv stå for maden, og tænker på at finde noget let og lækkert catering København, som jeg kan få bragt til døren, og som jeg ikke behøver at betale dyre domme for. Min erfaring siger mig nemlig, at det ligeså godt kan betale sig at bestille catering udefra, når man skal have flere gæster. Ellers skal man jo både indregne alt hvad man bruger på indkøb og timeantallet man ligger for dagen i både forberedelse og oprydning. Synes du ikke en lille sommer soirée lyder som en god idé?

 

credit: http://www.freedigitalphotos.net/

Dyrebar soltid

SÅ er det vist endelig blevet sommer i Danmark! Jeg blev hvert fald lidt forbrændt af solen i går, ved bare at være udenfor i halvanden time. Og jeg må indrømme, at selvom alle ved, at det er usundt at være ude i solen midt på dagen om sommeren, så har mit sind og min krop virkelig haft brug for sol. Så derfor valgte jeg ikke at tage solcreme på, og bare ligge og stege mellem kl. 13 og 14.30. Og jeg elskede det! Men jeg synes altså også at vi danskere har fortjent lidt sommer. Det er jo helt vildt, at vi skulle helt hen til slutningen af Juni før der kom noget vejr, der bare lignede sommer. Men anyways: Nu er den her, og jeg har tænkt mig at vride hver en sol-dråbe ud af den. Min plan er, at være så meget som overhovedet muligt ude i solen, når jeg ikke er på arbejde altså. Det eneste lille problem jeg har er at jeg leder efter en bil for tiden, og gider virkelig ikke bruge min dyrebare sol tid på at tage rundt og kigge på biler. Jeg tænker derfor, at finde nogle online bilauktioner, for på den måde kan jeg jo bare ligge i haven med min bærbare og følge med i et par bilauktioner. Det er faktisk perfekt: To fluer med ét smæk!

 

credit: http://www.freedigitalphotos.net/