Utroligt vigtigt

Hvordan er din frokostordning på dit arbejde? Jeg spørger egentlig af interesse, og fordi jeg synes, at det er så utroligt vigtigt at man får noget god mad, når man skal ligge så mange timer dagligt, som det moderne arbejdsmarked fordrer, at man gør i dag. Og man siger jo gerne at ”uden mad og drikke, duer helten ikke”. Og jeg er faktisk ret overrasket over, at der stadig er arbejdspladser i Danmark, hvor de ikke engang tilbyder deres ansatte en frokostordning, og hvor de ansatte selv forventes at tage en madpakke med. Jeg synes at det er totalt forældet, som leder ikke at have forståelse, hvor meget god mad betyder på en arbejdsplads, hvor de ansatte forventes at yde et godt stykke arbejde i mange timer. Men når det så er sagt, så kan der altså også være utrolig stor forskel på, hvor gode frokostordninger forskellige arbejdspladser rundt omkring har. Jeg har for eksempel selv arbejdet nogle steder, hvor vi dog trods alt fik frokostordning, men hvor maden var kedelig, ensformig og uinspirerende. På min nuværende arbejdsplads har vi en rigtig god frokostordning, og det betyder altså virkelig meget. Ikke bare fordi det er dejligt at sætte sig ned og nyde en god frokost, men også fordi en god frokost inspirerer til positivt samvær med kollegaerne, og giver dig energi til at vende tilbage til arbejdet!

 

credit: http://www.freedigitalphotos.net/

Skal jeg tage springet?

Jeg går og overvejer om jeg skal gøre noget skørt. Jeg tænker nemlig lidt på, at jeg godt kunne tænke mig at flytte i kollektiv, og hvis jeg gør virkelighed ud af det, så skal jeg jo til at finde et kollektiv at bo i og sætte min lejlighed til leje. Men jeg må indrømme, at jeg altså er lidt i tvivl om hvorvidt jeg skal gøre det eller ej. En del af mig har helt vildt meget lyst til at prøve det. Den del af mig er min sociale side, og den side som drømmer om at bo sammen med en masse andre, som man kan dele sin tid sammen med. En anden del af mig, den mindre sociale side, har rigtig meget brug for mit privatliv, og er lidt skræmt over tanken om at bo sammen med en hel masse andre. Men omvendt tænker jeg også, at jeg jo kan prøve det, og hvis det ikke er noget for mig, kan jeg jo bare flytte tilbage i min lejlighed. Jeg vil gerne leje min bolig ud gennem en hjemmeside, men boliger til leje, og har fundet denne her hjemmeside, som jeg synes ser god ud. Skulle man tage springet og gøre det?

Min tilståelse

Jeg har en tilståelse. Det er måske ikke en af de største eller mest skelsættende indrømmelser i verden, men alt andet lige er det en indrømmelse! Jeg har aldrig været i Legoland! Det lyder måske ligegyldigt for dig, men for mig er det faktisk lidt af det tabu. Og jeg tror faktisk aldrig rigtig, at jeg har fortalt det til nogen. Grundet til alt det her postyr om Legoland drejer sig om, at jeg altid kun rejste i udlandet med mine forældre som barn. På den måde var jeg jo meget privilegeret, og har været en masse smukke og spændende steder. Men da jeg var barn, var jeg jo ligeglad. Jeg drømte bare om at komme i Djurs sommerland, Bonbonland., Lalandia og Legoland, ligesom alle de andre børn. Så der skete det, at jeg begyndte at lyve om det, så jeg ikke skulle føle mig udenfor, når alle de andre børn talte om deres ture. Og det gjaldt især Legoland, for hver gang vi legede med Lego, talte de andre altid om, hvor sjovt de havde haft det i Legoland. Og jeg må indrømme, at jeg blev så vant til at lyve, at jeg egentlig bare altid har snakket med om Legoland, som om jeg har været der. Så her er min tilståelse: Jeg har aldrig været i Legoland!

 

Credit: http://www.freedigitalphotos.net/

 

Sommer i Tyskland

kan du mærke det? Den der helt særlig følelse, der kommer snigende, og som ikke kan sammenlignes med noget andet. Det jeg hentyder til er selvfølgelig, at sommeren er lige rundt om hjørnet. Går man rundt i byen er det også tydeligt, at byens øvrige indbyggere er ved at blive klar over det. Folk smiler pludselig til hinanden, drikker kaffe udendørs med tæpper rundt om det, og alle solpletter er fyldt op af folk med solbriller på, der snakker, ler, og nyder det lune vejr. Jeg har allerede planlagt min sommerferie, som jeg glæder mig rigtig meget til. I år har en veninde og jeg planlagt, at vi skal på camping i Tyskland. Jeg har egentlig gerne ville opleve Tyskland længe, og i år bliver året, hvor vi tager en road trip rundt i det store land. Af en eller anden grund, har Tyskland ikke stået øverst på min liste over rejsemål, men efter jeg er blevet ældre – og klogere – er det gået op for mig hvor meget Tyskland faktisk har at byde på. Der er fantastisk og alsidig natur, bjerge, kæmpestore skove, søer, idylliske landsbyer, vinområder og listen bliver ved. Så planen er, at vi kører rundt og ser nogle af de smukke steder Tyskland har at byde på. Det bliver en god sommer.

 

credit: http://www.freedigitalphotos.net/

Barndomsminder

Når solen skinner udenfor, og man kan mærke at sommeren så småt er på vej så vælter minderne fra min barndom ind over mig. Jeg ved ikke hvad det lige er med sommeren, som gør at jeg kommer til at tænke på min barndom. Jeg visualiserer altid udsigten fra mit barndomsværelse, hvor jeg kunne se ned i min nabos have. De havde en kæmpe stor have fyldt med frugttræer og buske og en stor køkkenhave med alle de grøntsager man kan forestille sig. Jeg havde faktisk et ret lille barndomsværelse, men selvom det var lille så elskede jeg det. Mest af alt elskede jeg mit kæmpestore Barbie hus og alle mine andre barbieting som hestene, bilerne, og den lyserøde campingvogn. Dernæst kom mine bamser, som jeg havde virkelig mange af, og som jeg også elskede rigtig meget. Jeg var også ret stolt af de Sebra Bogstaver i træ, jeg havde hængende på min dør. Jeg havde fået bogstaverne i mit navn og så havde mig og min mor malet dem i alle mulige forskellige farver og med glimmer og palietter på. Jeg kan huske at jeg synes at det var ret sejt at have mit navn stående på døren Sebra Bogstaver i træ, så alle kunne se, at det var MIT værelse.

Som at være på restaurant

Er der noget bedre, end når andre laver mad til en? Sådan har jeg det hvert fald. Men det handler også om, at det sådan set altid er mig der laver mad til andre. Så når jeg endelig har chancen for at nyde at andre har lavet mad til mig, så sørger jeg altså også bare for at sætte pris på det. Derfor spiser jeg forholdsvis tit ude på cafe og restaurant, og jeg ved nærmest ikke noget bedre, end bare at læne mig tilbage i stolen, og bare nyde at nogen andre har tilberedt maden til mig. Derfor elsker jeg også vores frokostordning på jobbet. Den bliver leveret hver dag klokken præcis 11.30, og du kan regne med, at jeg står klar ved den buffet, der bliver stillet op på dotten halv elleve. Jeg ved ikke hvordan det catering firma vi bruger gør det, men de formår virkelig at sørge for altid at have nye og lækre retter klar til os med masser variation og velsmag. Og selvom det måske lyder fjollet, så kan det nærmest godt føles lidt som at gå ud og spise hver dag til frokost. Og jeg synes også en god frokostordning, har stor betydning for ens arbejdsliv, da god mad jo bare kan bringe et smil på læben, og bidrage til at man måske kommer lidt lettere igennem en lang arbejdsdag.

Glade medarbejdere er gode medarbejdere

 

Jeg har et byggefirma. Og det er jeg rigtig glad for. Jeg elsker nemlig at være min egen chef. Hele mit liv har jeg arbejdet for andre, og det er skønt endelig at kunne få lov til at bestemme ”hvor skabet skal stå”. Det er såmænd ikke fordi jeg har været utilfreds med at arbejde for andre, men jeg må indrømme, at jeg da har haft min andel af dårlige chefer gennem livet. Der er bare ret mange mennesker, som absolut ingen leder evner har. Og hvorfor skulle de dog også have det. De fleste bliver jo leder fordi de har været længe i en virksomhed, og ikke fordi de har taget lederuddannelser eller noget i den dur. Det er også en af grundene til, at jeg selv besluttede, at tage en kort lederuddannelse, da jeg skulle til at starte mit eget byggefirma op. Jeg ville nemlig gerne være den chef, jeg aldrig selv har haft. Og så er jeg for øvrigt også af den overbevisning, at en god leder skaber glade medarbejdere, og glade medarbejdere er altså også alt andet lige gode medarbejdere. Jeg håber jo så bare at min lederuddannelse bærer frugt, og at mine medarbejdere rent faktisk synes, at jeg er en god leder, og at de er glade for at arbejde i mit byggefirma.

 

credit: