Tid til at sadle om  

Det er sjovt hvad livet byder én, og hvordan man må sadle om fra tid til anden, for at få alle ting til at gå op i en højere enhed. Her de seneste år er der sket en hel del på hjemmefronten hos os, da alle børnene er flyttet hjemmefra. Det er meget specielt, nu når de har været en del af hverdagen i så lang tid, og man hjælper til med at få alt til at hænge sammen for dem. Nu er de bare selvstændige og styrer deres eget liv. De er også begge to flyttet til København, hvilket er lidt langt væk fra os, når vi bor lidt udenfor Odense. Men, der er faktisk sket det, at jeg er blevet tilbudt job i København, og vi havde faktisk også i forvejen overvejet, om vi ikke skulle prøve noget nyt og flytte til storbyen. Vi har begge boet der, da vi var unge, så det er ikke helt fremmed for os, og vi elsker byens puls. Så er vi også begyndt at overveje at sælg bil, for vi har faktisk to, og vi kommer ikke til at bruge begge så meget, hvis alt er inden for cykelafstand. Sælg bil eller ej, så rykker vi i hvert fald så snart vi har fundet det rigtig lille hus eller større lejlighed at bo i.

 

Mangler lejebolig

Min skønne bror står i en rigtig dum situation. Han står nemlig og mangler en bolig fra den 1. April i år. Han har de sidste par år boet til leje i en lejlighed, hos en fyr, der selv boede i udlandet, og som ikke regnede med at komme hjem til Danmark lige foreløbigt. Men nu er der desværre sket det, at ham fyren har mistet sit job i udlandet, og derfor har besluttet sig for at flytte hjem til Danmark igen, og vil i den forbindelse gerne bo i sin lejlighed. Min bror har virkelig forsøgt at finde boliger til leje i København, men enten er lejemålet vanvittigt dyrt (medmindre man kan leve med bare at leje et værelse hos en), eller også ligger det langt væk fra byen. Han har altid boet i byen, har sit arbejde her og alle sine venner, samt os hans familie. Så derfor har jeg besluttet mig for at gå i gang med at hjælpe ham med at finde boliger til leje, som både er til at betale og som ligger i København eller på Frederiksberg. Jeg tænker derfor, at det jo kunne være at jeg var så heldig, at en af jer, der læser med her på bloggen, eventuelt kendte til eller havde hørt om boliger til leje, som hverken koster en halv bondegård eller som ligger langt fra København. Og findeløn er en selvfølge!

Mange fede tasker

Hvordan var din nytårsaften? Jeg havde personligt en fantastisk aften. Vi var 10 venner, som havde fået mad udefra, da vores ven arbejder i et catering firma, og havde sørget for at arrangere en vildt lækker menu til os med intet mindre en 5 retter. Så lagde en veninde hendes store lejlighed til, og hun sørgede også for at købe alkohol og vin ind til alle, samt pynte op og så videre. Vi havde det så hyggeligt og sjovt, blev rigtig fulde og dansede til sent ud på natten. Derefter tog vi stort set alle sammen videre på en bar hvor vi drak os endnu mere fulde end vi allerede var, og til aller sidst tog vi videre til en ”morgenfest” inde i centrum af København, hvor der stadig var helt vildt meget gang i den. Selvom det var en helt igennem fantastisk aften, så ærgrer jeg mig altså lidt over, at jeg både mistede min lækre uldsweater og min helt nye lædertaske. Trøjen kan jeg godt leve uden, men en håndtaske kan ingen pige altså undvære. Så jeg har kigget en hel del på tasker på nettet, men jeg synes bare det er så svært at vælge, for der er virkelig mange fede at vælge imellem.

Mandag igen

I dag er det mandag. Og om mandagen går alting ligesom bare i et lidt mere langsomt tempo for mig. Man skal på en eller anden måde lige op i ”gear” igen, man skal vende sig til tanken om, at weekenden er slut, og at det er på tide ligeså stille og roligt, at lade seriøsiteten og fokusset vende tilbage i kroppen. Ikke fordi mine weekender går med at være totalt useriøs og ufokuseret, men jeg har da uden tvivl en tendens til at lade mine bekymringer og stresset forlade mig, når jeg går hjem fra kontoret fredag eftermiddag. I min optik skal weekenden bruges på at slappe af, nyde ikke at have travlt, og ikke bekymre sig om om hvad man ”bør” og ”ikke bør” gøre eller udrette. Denne weekend har jeg for eksempel brugt på at gå lange ture, spise kanelstang, sove længe, se film og lege med min venindes søn og hans nye Bantam skateboard, som han elsker. Så tog vi ned på den lokale skateboardbane, hvor han så kunne øve sig i at stå på sit Bantam skateboard, og lære at lave nogle småtricks. Det var en virkelig hyggelig eftermiddag, som vi sluttede af med en tur på café, hvor han fik en varm kakao. Perfekt, useriøs og ufokusseret weekend.

Nervepirrende fryd

Hvad husker du fra din barndom? De fleste af jer har nok en hel masse barndomsminder, som står helt klare i jeres hukommelse, og som nærmest føles, som var det noget i havde oplevet i går? Sådan har jeg det hvert fald med en masse af mine barndomsminder. Jeg husker især de lange, lune sommeraftener, hvor jeg fik liv til at gå ud på vejen, og lege med nabobørnene. De kom altid og ringede på efter spisetid, og spurgte om jeg ville lege, og så fandt vi på alverdens sjove lege på de omkringliggende stille-veje (læs: veje uden biler) og i hinandens haver. Vi stod blandt andet rigtig meget på rulleskøjter og skateboard, spillede rullehockey og lavede tricks på skateboard, og så legede vi også rigtig meget en leg der hed ”blok-leg”. Så delte vi os op i to hold, hvor der var et hold der ”var”, og så gjaldt det om at fange det andet hold. Jeg husker ligeså tydelig spændingen ved at snige sig rundt i haverne og enten skjule sig for de andre, eller prøve at fange det andet hold. Det var nærmest nervepirrende, og jeg huske hvor uhyggeligt det kunne være, at ligge i skjul, mens man kunne se de andre liste sig rundt om lede efter en. En gang imellem savner jeg altså de her sommeraftenener og den nervepirrende fryd, man oplevede når vi legede Blok-leg.

Tilbage på job

Jeg er endelig kommet tilbage på mit arbejde efter længere tids sygdom. Jeg lider af en sjælden tarmsygdom, som gør, at jeg et par gange om året bliver rigtig dårlig, og må melde mig syg fra job i nogle uger. Det værste ved min sygdom er ikke sygdommen, selvom man måske skulle tro det, nej det er faktisk at være væk fra mit arbejde og mine kollegaer. Jeg holder nemlig rigtig meget af mine kollegaer og af det arbejde jeg laver. Men når jeg så er syg, så handler det jo om at finde noget at tage sig til, som kan foregå på sofaen. Jeg læser derfor rigtig meget, og er disse perioder altid mere end opdateret på hvad der sker i Danmark og rundt om i verden, for jeg trevler simpelthen aviser igennem, og ser nyheder og deadline hver aften. Men derud over, så har jeg også en ”guilty pleasure”. Jeg elsker simpelthen også at se TV3 sport. Og det er da også kun TV3 sport, som jeg savner ved mine sygedage, når jeg vender tilbage til arbejdet. Og nu hvor jeg er tilbage på jobbet igen, så handler det om også og huske at se nyhederne, for jeg må indrømme, at jeg nok er lidt forfalden til bare at lade tv’et stå på TV3 sport.

Hjælpe bror med karrierevalg

Jeg forsøger at hjælpe min bror med at finde ud af hvad han skal lave når han er færdig med 10. klasse. Han har meget svært ved at placere sig selv. Jeg var selv meget nem og vidste at jeg skulle have en meget specifik uddannelse, men min bror derimod har lidt sværere ved at finde ud af hvad han skal lave. Jeg tror personligt at han skal lave noget inden for bygge og anlæg, da han er glad for den aktivitet der ligger i den slags arbejde. Han vil faktisk rigtig gerne i militæret når han fylder 18, men der går lige et par år før han er gammel nok. Men måske kan det være at han vælger den vej. Ledelsesuddannelsen inden for militæret lyder også rigtig spændende, og det tror jeg helt sikkert også kunne være noget for ham. Han er ikke typen der gider ligge begravet i bøger, ligesom jeg. Der skal han være langt mere aktiv, som han f.eks. kan være inden for bygge og anlæg. Men måske at han får endnu mere klarhed over sit valg når han har været i militæret. Nu tager han nok noget sabbatår indtil han kan starte i militæret, så kan han spare lidt penge op og måske rejse lidt rundt i verden.

Egen lejebolig

Jeg er en af de få heldige personer i København, som har en dejlig lejebolig med egen lejekontrakt, tæt på centrum og som ikke koster en formue. Jeg har været så heldig at komme foran ventelisten, da min far kender ham der ejer bygningen. Jeg ved ikke hvad jeg skulle have gjort, hvis ikke jeg var så heldig, som jeg var med denne her lejlighed. Jeg har altid bare boet sådan lidt her og dér gennem tiden, og aldrig rigtig haft mit eget sted, før jeg fandt en lejlighed ved Nordhavn station for omkring 5 år siden. Jeg var så glad, men pludselig viste det sig, at der var skimmelsvamp i stort set hele endevæggen, som trængte ind i vores møbler. Så min far blev sendt på arbejde, og kunne efter et par samtaler informerer mig om at han havde fundet en fantastisk lejebolig til mig lige ved søerne. Der har jeg så boet lige siden, og jeg tror ikke, jeg flytter nogen steder før jeg skal slæbes ud derfra (eller hvis jeg får et barn, og der ikke er nok plads). Men indtil da vil jeg bare nyde min skønne lejebolig i hjertet af København, med alt hvad man kunne forestille sig af barer, restauranter, caféer, butikker, gallerier og så videre lige i nærheden.

Tid til at rejse

Jeg elsker at rejse. Faktisk vil jeg gå så vidt og sige at jeg er lidt af en globetrotter. Jeg er stadig studerende, hvilket vil sige, at jeg jo ikke har alverdens finansielle midler at rutte med. Men derfor kan jeg sagtens finde penge til at rejse for. Men det betyder jo også, at der er en masse andre ting, som jeg ikke har råd til, som for eksempel dyrt tøj, gå i biffen eller dyre, lækre ting til hjemmet. Men i min optik er det en prioritering, og jeg prioriterer, uden at blinke, at rejse. Jeg har en rejsekonto, hvor jeg hver måned sætter tusinde kroner ind, og det betyder jo at jeg enten kan komme på to mellemdyre rejser eller en rigtig dyr rejse om året. Nå går jeg så og overvejer, hvor jeg skal tage hen på min næste rejse. Jeg må indrømme, at jeg længe har drømt om at komme til Grønland. Jeg har læst en hel del om det enorme land, og jeg er helt vildt draget af naturen, og at det er så anderlede fra alt, jeg ellers har oplevet. Jeg vil især gerne til Diskobugten og Kangerlussuaq. Der skulle være helt enestående smukt, og der er en hel masse ting man kan tage sig til ude i den storslåede natur.

Så længe der varer

Det er mandag morgen, og jeg sidder lige og nyder en stille stund for mig selv. Jeg elsker faktisk morgener. Jeg står altid op sådan, så jeg ar tid til at vågne stille og roligt med min kaffe, læse nyhederne på nettet, tjekke min mail og høre den sidste nye anbefaling på Pitchfork. Hvis jeg ikke har tid til at vågne på denne her måde, så må jeg altså indrømme, at jeg ikke kommer til at vågne sådan helt på noget tidspunkt af dagen. Men det er jo også bare en kæmpe luksus overhovedet at have mulighed for at kunne starte dagen så stille og roligt. Tænk engang hvis jeg havde børn. Så ville der på ingen måde være tid til det her, og mine morgener ville være fyldt med stress og jag og sure pligter. Så jeg prøver virkelig at nyde de her morgener i fulde drag, så længe det nu varer. Og i dag har jeg ekstra meget brug for at vågne tidligt, for jeg kom til at sidde oppe længe i går og se TV3 sport. Det er nu så hyggeligt at sidde oppe om natten, når alle andre sover, og se noget som TV3 sport. Og dét er da også virkelig en luksus, som jeg skal nyde, så længe det nu varer.

 

Photo credit: http://www.freedigitalphotos.net/