Seriesøndag

Vi har fået en ny tv-kanal, Canal 9. Først anede jeg slet ikke at den kanal eksisterede, og da min kæreste først introducerede den til mig, tænkte jeg, åh nej, endnu en sportskanal. Men der findes faktisk masser af andre spændende udsendelser på Canal 9. For eksempel en masse tv-serier, som jeg ellers aldrig ville være faldet over havde det ikke været for Canal 9. Nu er jeg blevet afhængig af serier som The Kennedys og Covert Affairs. Jeg skal passe på ikke at blive afhængig af alt for mange serier på den kanal, for så går det da helt galt. Jeg kan ikke bruge al min tid foran den tv-skærm, men med alle de gode tv-serier, er det svært at lade være. Derfor har min kæreste og jeg aftalt seriesøndage. Vi optager en sæson af en serie, hvorefter vi ser den hele på en søndag. Så er den overstået, og ude af systemet, og så er vi ikke nødt til at se den i løbet af ugen, hvor vi helst skulle arbejde og studere og se vores venner. Seriesøndag er en god ordning, og den kan altså virkelig anbefales, hvis du ligesom os er blevet lidt for afhængig af at se serier.

Ødelagt kuffert

Jeg købte en trolley til at tage med på ferie. Sådan en lille smart en, som kan rulle, og som er nem at slæbe med sig rundt, og som lige kan indeholde at hvad man har brug for til en uges ferie i en storby. Jeg havde ikke råd til at bruge alt for mange penge på en trolley, så jeg købte en billig en i en lille butik i København, som så fin ud. Men jeg blev da slemt skuffet og fandt ud af, at man altså skal købe en trolley af nogenlunde kvalitet, hvis man ikke ønsker at den skal gå i stykker på en enkelt flyvetur. Det kan selvfølgelig også være, at lufthavnspersonalet behandlede den rigtig dårligt, men når jeg ser på kvaliteten af den nu, kan jeg godt se, at der ikke skulle meget til for at ødelægge den. Hjulene er helt i stykker og kan slet ikke rulle rundt længere. Og så er plastikken sprækket flere steder, så man kan se lige ind i kufferten. Den er helt ubrugelig. Jeg må få sparet op, så jeg kan have noget ordentligt med på næste tur. Jeg tror godt det kan betale sig at investere i noget lidt bedre kvalitet, så man ikke skal ud og købe en ny hver gang man skal ud at rejse.

Lille historie fra klasseværelset

Undervisning er et varieret og spændende job, hvor hver dag er forskellig. Men hvis du undrer over hvordan det er at være lærer, kan du finde ud af det ved at læse denne lille historie fra en lærer:

”Kom med mig til en tredje klasses klasseværelse …

En 9-årig dreng sidder på sin plads, men pludselig er der en vandpyt mellem hans fødder. Hans hjerte er ved at gå i stå over rædslen for at han har tisset i bukserne for det er aldrig sket for ham før. Han ved, at når drengene finder ud af det ville han blive drillet og når pigerne finder ud af det vil de ikke snakke med ham igen. Han beder til, at det ikke er sket.

Han kigger op fra sin bøn og her kommer læreren med et blik i hendes øjne, der antyder, at han er blevet opdaget.

Som læreren går imod ham, nærmer en klassekammerat ved navn Susie sig. Hun bærer en guldfisk bowle, der er fyldt med vand. Susie falder foran læreren og taber uforklarligt bowlen med vand i drengens skød.

Drengen foregiver at være vred, men siger stille til sig selv: “Tak, tak, Herre!”

I stedet for at være offer for latterliggørelse, får drengen sympati fra læreren og de andre elever.

Læreren skynder sig at få drengen nedenunder og giver ham gym shorts på indtil hans bukser er tørre.

Den latterliggørelse, der skulle have været hans var blevet overført til Susie.

Hun forsøger at hjælpe, men de siger alle at hun skal gå ud. “Du har gjort nok,! ”

Senere på ​​dagen, da de venter på bussen, går drengen hen til Susie og hvisker: “Du gjorde det med vilje, gjorde du ikke?” Susie hvisker tilbage, “jeg har også tisset i bukserne engang.”

Må vi alle se de muligheder, der er omkring os til at gøre noget godt!

Amerikanske filmer

Jeg har aldri helt forstått hvorfor de har bruk for oversettelser på amerikanske og engelske filmer i land som Tyskland og Frankrike. Jeg kan forstå hvorfor det er oversettelser i form av undertekster, men at det skal være en annen stemme over den engelske stemmen er jo super dumt. Kan man ikke bare lese hva som står i undertekstene? Det må jo være så irriterende å se en film hvor stemmen slett ikke passer til karakteren i filmen. Jeg tror også de ville blitt langt bedre i engelsk om de bare hadde oversettelser i form av undertekster, da ville de kunne høre språket og samtidig lese hva de sier. Det tror jeg er en av grunnene til at vi dansker er så gode i engelsk. Det er meget sjeldent at det blir laget danske stemmer på utenlandske filmer. Det tror jeg bare skjer i barne- og tegnefilmer. Jeg ville selv blitt meget lei av å se en film der hvor det lå en dansk stemme over en utenlandsk. Det er jo både irriterende og komisk. Jeg kan huske jeg var i Tyskland på ferie og ville se en amerikansk film i fjernsynet. Hold nå opp hvor irriterende det var da hele filmen hadde tysk tale lagt over.

Verdenen er op og ned nogle gange

Danskerne kører i nogle tilfælde langt for at købe billigst ind over grænsen. Og hvad gør svenskerne? Ja de tager til Danmark, i hvert tilfælde for at købe alkohol. Længe leve grænsehandel! Vi elsker at spare penge!!!! Man føler med bruger sin tid på noget nyttigt og at man nu kan have mindre dårlig samvittighed, når man til tid bruger penge på noget mindre meningsfuldt. Men hvad nu hvis alting nu bare var 10% billigere til at starte med og vi ikke behøvede at jagte rundt efter ugens tilbud. Jeg er ved at få et flip og er lykkelig over at man nu kan vælge at blive fri for de omdelte reklamer. Dem der vil/føler sig tvunget til at opsøge tilbudsracet, kan selv gøre det på nettet eller ved forsat at modtage reklamer. Men for at gå tilbage til emnet grænsehandel, så kan det til tider være helt ”hul i hoved” at tage sin bil og forurene helt vejen ned til og over grænsen og så hele vejen hjem igen. Tit og ofte bliver det meste af fortjenesten slugt op i benzin. Jeg synes grænsehandel er fint, når men bro tæt ved eller alligevel kommer forbi, men jeg forstå ikke dem der kører længere distancer for at opnå en lille fortjeneste.

Hvad er Vodka?

Vodka er en spiritus, der primært er brændt på korn, kartofler og druer. Man har fremstillet vodka siden begyndelsen af 1400-tallet, og da havde drikken kun en alkoholprocent på 14. Men med nyere tiders destilationstekninkker blev vodkaen stærkere, og i dag har EU blandt andre vedtaget et minimum på 37,5% for alle europæiske vodkaer.

I begyndelsen af vodkaens levetid var den især populær i blandt russerne og polakkerne, hvor Rusland i sin tid tjente 40% af statens indtægter fra vodkaafgifter. Derudover fortæller flere vandrehistorier, at sovjetiske frontsoldater under Anden Verdenskrig havde ret til minimum 1 dl vodka om dagen.Vodkaens popularitet steg med tiden, og i sidste del af 1900-tallet var den en af verdens mest udbredte spiritustyper. Af mange vurderes vodkaen som smagsløs, men valg af vand, antal af destillationer og filtrering giver en betydelig kvalitetsforskel. På samme måde findes der et stort antal af vodkaudbydere, hvoraf Smirnoff er globale markedsledere. Ved siden af traditionel vodka tilbyder mange producenter alternative udgaver og tilføjer mere smag, såsom bær, lime og mandarin.

Hvordan drikkes vodka?

I dag drikkes vodka både i sin rene form og som ingrediens i drinks. Vodkaen er stadig en af de mest populærere drikke i hele verden og oftest ses den blandet op i drinks såsom Apple Martini, Black Russian, Cosmopolitan og Moscow Mule.

Hvad er Cognac?

Cognac er en brændevin og den fineste variant af brandy, der er opkaldt efter den franske by “Cognac”. Drikken blev udviklet i 1500-tallet og har en alkoholprocent på 40-43%. Udover at være produceret i et afgrænset område, karakteriseres en Cognac ydermere ved at være en destilleret hvidvin der er lagret på fad. En Cognac laves primært på druen “Ugni Blanc” og destilleres over to omgange i en “Alambic”, som er et særligt destillationsapparat. Herefter opkøbes destillatet af cognachuse der lagrer den unge og klare sprit og lader den tage farve og smag. Efter at destillaterne er blandet, hviler de op til 12 år og som miminum seks måneder. Først herefter kommer cognacen på flaske.

Kvaliteten af en cognac måles ud fra dens hviletid, da den ikke længere udvikler sig når først den er kommet på flaske. Der findes kun tre officielle alders betegnelser V.S., V.S.O.P. og X.O. men flere andre optræder regelmæsigt på etiketterne.

Kvaliteten stiger i nævnte rækkefølge:

 • V.S. (Very Special) Lagret i min. 3 år.
 • V.S.O.P. (Very Special Old Pale) Lagret i min. 4,5 år.
 • Vieux (fransk. Gammel) Lagret mellem 3-4,5 år.
 • Napoléon Lagret i min. 6 år
 • X.O. (Extra Old) Lagret i min. 10 år og ofte længere.
 • Extra Lagret i min. 6 år, men forventes ældre end X.O.
 • Vieille Réserve Officielt ligestillet med X.O. men forventes at være ældre.
 • Hors d’âge (fransk. uden for alder) Benyttes kun på de aller ældste cognacer. Officelt er den sidestillet med X.O., men forventes væsentligt ældre.

Snart voksen

 

Jeg er faktisk så småt begyndt at kunne mærke, at jeg er blevet ældre.  Det er ikke kun i forhold til sådan noget med at tømmermændene er blevet ondere, og at jeg har fået min første rynke. Nej, jeg er faktisk så småt begyndt at blive mere moden. Jeg er for eksempel blevet mega tjekket til at betale regninger, og er blevet meget bedre til at holde styr på sådan noget som tid og aftaler. Det lyder måske banalt, men for mig, der er helt utroligt distræt, så er det faktisk en kæmpestor bedrift.  Og så er jeg også blevet meget bedre til at organisere ting. For eksempel har det altid været en kæmpe udfordring for mig, at organisere min tid og mine gøremål, men det er faktisk noget jeg også er blevet helt vildt meget bedre til indenfor de sidste par år. Et eksempel: Jeg har stået for at afholde mig og mine venners julefrokost, og det har altid været et noget kaotisk foretagende, hvor alt er blevet planlagt i sidste øjeblik. Men i år har jeg simpelthen allerede fundet julefrokost catering. Det ser super lækkert ud, og så er det sågar ikke særligt dyrt. Så så man lige mig blive voksen!

Vedligeholdelse af lædertasker

Hvordan skal man vedligeholde sine lædertasker? Jeg har et par stykker, som jeg bruger rigtig meget, og især den ene er begyndt at se ret slidt ud. Jeg er faktisk lidt nervøs for at der er ved at gå hul i bunden, og jeg ved ikke om man er nødt til at få sat en lap på, eller hvordan man fikser det. Det skal jo også gerne se pænt ud, så en lap ville nok være mit sidste valg. Jeg kunne også godt tænke mig at pudse lædertaskerne lidt op, da de er begyndt at miste deres glans, men jeg må nok lige forbi skomageren og høre hvad han synes er den bedste løsning. Derudover ved jeg heller ikke om man bare kan spritte lædertasker af med håndsprit, de bliver jo ret hurtigt fyldt med bakterier. Ødelægger det læderet, hvis man bruger håndsprit, eller skal man rense det med noget universalrens? Det skal gerne være noget med noget antibakterielt i, så bakterierne virkelig forsvinder. Måske kan købe noget der er specifikt egnet til læder, det ville være lækkert, hvis det fandtes. Jeg smed alt hvad der mindede om plejeanvisninger ud, da jeg købte lædertaskerne, og de fortalte mig ikke noget om det i butikkerne, så jeg er lidt på bar bund.

Job som IT konsulent

I et job som IT konsulent er du med til at planlægge, rådgive , designe, og installere informations teknologiske systemer.

IT konsulenter er forpligtede til at arbejde med industrielle og kommercielle kunder, der søger hjælp og rådgivning om forretningsmæssige og it-problemer.

Et projekt vil typiske indebærer:

 • rådgivning af personale
 • definere mål
 • fastsættelse af oplysninger systemkrav
 • fremsætte anbefalinger
 • kompilering og præsentere information
 • skrive rapporter og dokumentation
 • installation af IT-systemer og software
 • reparation computer problemer og fjerne vira
 • uddannelse brugere
 • besvare tilbagemelding

En fleksibel indstilling til arbejdsmønstre er også nyttig såsom at rejse og være væk fra hjemmet i nogle perioder.

IT-konsulenter er ansvarlige for at give hver enkelt kunde med individuelt tilpasset rådgivning, som vil hjælpe dem til at bruge computere og teknologiske systemer til at opfylde deres mål. IT-konsulenter giver ikke kun rådgivning. De giver også praktisk hjælp, med at implementere nye systemer på vegne af deres klienter. Nogle gange vil IT-konsulenter forventes at uddanne kunder og give feedback til dem, der er involveret i den pågældende virksomheds ledelse.

Hvor arbejder IT konsulenter?

 • Specialiserede it-konsulentvirksomheder
 • Softwarevirksomheder
 • IT forhandlere
 • Finansielle organisationer
 • Andre store private organisationer
 • IT-konsulenter med flere års erfaring kan også arbejde freelance.

Ledige stillinger tiltrækker ofte en stærk konkurrence, og er ofte annonceret af rekrutteringsbureauer, karriere tjenester via internettet og i aviser og publikationer såsom Computing and Computer Weekly og deres respektive hjemmesider.