Husk at udfylde din APV

Husk nu hvor vigtigt det er, at du udfylder vurderingsskemaet på din arbejdsplads. Det er vigtigt, at din arbejdsplads er klar over at visse miljømæssige forhold ikke er i orden. De er jo interesserede i, at du har det godt, så du kan arbejde allermest optimalt og skabe de bedste resultater for dig selv og dem. Og det er ikke kun det fysiske miljø, det er også det psykiske miljø du kan vurdere. Har du for meget at lave, føler du dig presset, så er det også vigtigt at din arbejdsplads ved det. Selvfølgelig er det også vigtigt at du fortæller din chef det hurtigst muligt hvis du er alt for presset, men hvis det ikke hjælper, så er det vigtigt at få skrevet ind i vurderingsskemaet. Ofte kan en arbejdsgiver se på et vurderingsskema af arbejdspladsen og blive helt overrasket over, at noget ikke er i orden. Det skete f.eks. engang for mig, da flere medarbejdere hvor jeg arbejdede klagede over støjniveauet i det fælles arbejdslokale hvor vi alle sad. Det var ledelsen slet ikke klar over, og de fik straks gjort noget ved det. Så husk det nu, det er virkelig vigtigt at du får sagt noget, så du ikke sidder i et dårligt arbejdsmiljø.

Hitte hoved og hale i alle de råd!

Hvis I er blevet forældre kender I sikkert følelsen. Folk er super søde og deler erfaringer og gode råd. Men på et tidspunkt bliver det bare for meget og man kan simpelthen ikke rumme alle de meninger og synspunkter om ditten og datten. Der er stort set ikke den ting, som folk kan finde på at skulle give én et lille tip om, så til sidst lod jeg det bare sive ind af det éne ører og ud af det andet. Det betyder også jeg står i lidt af et dilemma. Jeg havde besluttet mig for at min barn skulle have en gynge og havde mere eller mindre besluttet mig for det skulle være en sansegynge. Den styrker nemlig barnets balance evnen og koordination. Man bliver jo tudet ørerne fulde med at balance evnen og koordination er så uhyre vigtig i forhold til børnenes senere evne til indlæring og koncentration. Og hvem kan være en god mor hvis man ikke bekymre sig om det. Kan ikke helt lade være med at tænke på den gang  hvor folk mente man skulle drikke en halv liter mælk hver dag. Det er der hvis mange, der er uenige i den dag i dag. Det jeg synes er smart er at en sansegynge kan fungere som både sansemotorisk legeredskab, legetøj, vugge og møbel. Men jeg ville jo gerne høre hvilke erfaringer andre har og hvilket mærke der er bedst osv. Og hvad er forskellen mellem en indendørsmodel af en sansegynge og en udendørsmodel?

Halen mellem benene

Jeg vil ikke sige at jeg er kørt fast, men jeg har helt sikkert brug for en luftforandring. Jeg ved ikke hvorfor jeg har det sådan her, men jeg tror egentlig bare at det er en kombination af mange ting. Jeg har ikke nogen kæreste, og bliver ved med at forelske mig i mænd, som ikke gengælder mine følelser. Desuden så er jeg træt af mit job, og jeg er træt af vejret herhjemme i Danmark. Jeg er træt af det er er gråt og koldt når man kigger ud af vinduet, og at jeg fryser hver gang jeg går udenfor en dør. Jeg holder dog rigtig meget af mine venner herhjemme i København, og det er derfor at jeg ikke bare har stukket af for lang tid siden. Mine venner og min familie er nok det der holder mig her. Og så min lille hund. Men forleden dag hørte jeg en sang, en country sang vel og mærke, der handlede om en kvinde, der havde det på samme måde som mig, men som var taget til en lille flække i USA, havde skiftet navn, og fået job på en bar. Jeg ved ikke hvorfor, men det lyder bare helt vildt forjættende. Måske jeg bare skulle pakke en rygsæk, tage bussen og blive maler Århus? Eller måske gøre som hende i sangen? Det eneste jeg ved er bare, at jeg har helt vildt meget brug for en luftforandring og lyst til at stikke af.

Mere fornuftigt

Jeg må altså lige indrømme noget her ikke? Det er noget jeg aldrig rigtigt har fortalt nogle, eller det vil sige, at et par af mine rigtig gode venner du ved, dem der har kendt mig siden barnsben, de ved det her om mig. Og en del af dem har faktisk den samme hemmelighed. Jeg ved faktisk ikke om jeg vil gå så lagt som at sige, at det er en decideret hemmelighed, jeg går rundt med, men lad mig sige det på en anden måde: Det er heller ikke noget jeg går og råber højt om vel? Det er med andre ord ikke noget jeg ville skrive i en profil på dating.dk. Men det min ”hemmelighed drejer sig om er, at jeg er lidt af en spillefugl. Jeg elsker simpelthen at spille på stort set alt, og jeg er vild med at gamble. Men så er jeg også for nyligt blevet ret vild med bilauktioner på nettet. Det er i mine øjne slet ikke det samme som at spille eller gamble, for jeg skal jo rent faktisk have en ny bil, og med online bilauktioner, handler det bare om at få den bedste pris. Så hvis jeg skulle vælge mellem at spille om penge, eller kigge på online bilauktioner, så er der vist ingen tvivl om hvad der er det mest fornuftige.

Gode råd til hussalg

Det er sjovt hvordan ens forhold til ens forældre ændrer sig som man bliver ældre. Jeg har i hvert fald erfaret, at jeg er gået fra at være barn, og et barn der ikke var særligt tæt med sine forældre, sådan på det personlige plan, til en voksen,som nærmest er gået hen og er blevet mine forældre ven og fortrolige. Især min mor har jeg over årene fået et fuldstændigt anderledes forhold til, og i dag bruger jeg hende som en veninde, der kan støtte mig og rådgive mig i livets spørgsmål. Og jeg er glad for dette nye slags forhold. Jeg nyder det, og jeg er taknemmelig for det. Og jeg tror at hun har det på nogenlunde samme måde. Hun spørger mig hvert fald til råds engang imellem. Hun skal for eksempel til at sælge sit hus, og hun har trukket meget på mig og mine brødres forslag til hvordan hun lettest får solgt huset. Jeg har foreslået, at hun helt sikkert skal sørge for at installere et nyt køkken. Det køkken hun har nu stammer tilbage fra halvfjerdserne, og ser ærligt talt ikke særligt godt ud. Jeg synes bare hun skal få installeret et billig køkken, for folk får det sikkert udskiftet alligevel indenfor et par år. His hun vælger et billig køkken, så ser det bare meget bedre ud end det gamle, og det betyder rigtig meget for et hussalg.