Hvad synes du?

Jeg leder efter en god foredragsholder København. Kender du nogen? Grunden til at jeg spørger er sådan set fordi, at jeg netop har fået mig et nyt job, og at en af mine opgaver på dette arbejde er at stå for noget de kalder ”gå hjem møder”. Gå hjem møderne ligger den sidste fredag i hver måned, og har til formål at skabe sådan debat og eller være inspirerende. De kan handle om alt mellem himmel og jord, men min forgænger fortalte mig, at hun plejede at få en foredragsholder ud som kunne tale om et eller andet spændende. Nu er mit problem så bare det, at jeg hverken ved hvad mine kollegaer vil finde interessant eller hvad der sådan egentlig rør sig inden for vores branche, som er sikringsbranchen. Jeg forestiller mig umiddelbart, at det kan være svært at få en eller anden person ud og fortælle noget synderligt interessant om sikringsbranchen? Måske man skulle tænke lidt ud af boksen, og måske få en ud der kan tale om arbejdstrivsel eller arbejdsglæde, eller noget i den dur? Det tænker jeg da kunne være relevant i en tid, hvor folk bruger mere og mere tid på kontoret? Hvad synes du og kender du en god foredragsholder København?

Jeg vil også være med!

Jeg har arbeidet i en mellomstor internasjonal markedsvirksomhet i snart 5 år og er kjempe glad for min jobb som byr på spennende arbeidsoppgaver og hvor jeg ofte føler meg utfordret på den gode måten. Jeg har også arbeidet på våres tyske hovedkontor i München i et år og det var super fett å kunne komme ut og arbeide på den måten.

På mitt opphold fant jeg ut hvor langt fremme de andre landene sine avdelinger er i forhold til den danske. De er totalt oppdatert på alt som rører seg i markedet og er kjempe langt fremme med hensyn til nyere markedsførings tiltak slik som online markedsføring og sosiale medier.

Det er ikke fordi vi ikke er med på “bølgen”. Det er egentlig fordi at de i f.eks. Tyskland har dedikerte strategier for hvordan de skal gripe tak de nye kanalene og der må jeg innrømme at vi henger litt etter i svingene i den danske avdelingen. Det har jeg besluttet meg for å gjøre noe med! Jeg vill veldig gjerne være en fanebærer for online mediene i Skandinavia, og har besluttet at om jeg blir det så skal våre tekster være så gode at de kan bli omgjort til oversettelser av dokumenter og deretter sendt til hovedkontoret i München.

Hvor får man en god brunch catering?

Hej alle sammen. Jeg har en lille forespørgsel som jeg håber at nogle derude kan hjælpe mig med. Jeg skal have en selskab på omkring 15 mennesker til noget brunch i anledningen af min fødselsdag om et par uger. I den forbindelse ønsker jeg at finde noget brunch catering eftersom jeg ikke selv er den store ørn i et køkken og slet ikke når det skal være mad til 15 personer. Så jeg vil hører om der er nogle derude som har noget erfaring med catering af brunch til private selskaber. Hvad angår krav eller ønsker så er jeg egentlig meget åbent omkring det. Så længe det indeholder det traditionelle brunch bord og der er de ting man forbinder med en brunch så er jeg egentlig meget godt tilfreds. Hvad angår pris, så tænker jeg at det skal lille omkring 150-200 pr. kuvert. Men hensyn til drikkevarer så regner jeg med selv at stå for det, medmindre der kan laves et godt tilbud på det hele og at de har mulighed for at stå for dette. Men kom endelig med input hvis i har prøvet dette, da jeg ikke har erfaringer med det.

Har fået mit første sygeplejerskejob

Ja tak! Så har jeg fået mit første sygeplejerskejob. Efter at jeg blev færdig med min uddannelse som sygeplejerske tidligere på sommeren har jeg ledt efter et job. Jeg er kommet ud med et fornuftigt snit og syntes selv jeg har en del god og relevant erhvervserfaring. Og jeg tror også at det har været udslagsgivende i at jeg fik mit første sygeplejerske job. Jeg skal pr. 1 september være sygeplejerske på Skejby sygehus og jeg glæder mig helt vild. Jeg skal være i skadestuen som jeg virkelig ser frem til at være på. Det bliver en hverdag med nye udfordringer hele tiden og jeg tror at jeg kommer til at bruge al min viden i mit job og det er helt klart en af de ting som jeg elsker ved det job at man hele tiden bliver udfordret og ikke én dag er ens. Jeg glæder mig så meget til at møde mine nye kollegaer og komme i gang og få en masse erfaring og blive en del af et team og hjælpe folk. Jeg må indrømme at jeg nok også er lit nervøs for at skulle starte og blive kastet ud i det hele, men det tror jeg nu nok jeg skal klare.

3. Karriereskift?

Jeg elsker å se fjernsyn eller “fjerner” som jeg også kaller det. For meg finnes det ikke noe bedre enn å sitte seg ned i sofaen etter en lang dag med føttene oppe og sitte på et av mine yndlings programmer som Bones, House eller Top Chef. For meg er det også veldig trygt og hyggelig det å ligge på sofaen og bare lukke omverden litt ute for en stund når man har vært i “kontakt” med omverden hele dagen. Hva med deg, har du det også slik? Det er mange av mine venner og venninner som “ikke har tv”. Det vill si at de ser jo masse serier og film på deres datamaskiner, men de har ikke tv på den tradisjonelle måten der man bare kan sitte på og se et eller annet. De skal liksom ta et aktivt valg om at “nå vil jeg se tv”. Selv om jeg elsker tv og elsker å sitte og nærmest helt ukritisk se et eller annet, så hater jeg virkelig alle de dårlige oversettelsene som er med tanke på undertekster. Noen ganger kan jeg ikke la vær med å tenke at jeg selv kunne laget en mye bedre oversettelse. Kanskje jeg skulle overveie et karriereskift?

Lange aftener

 

Jeg tænker over noget, som jeg har gået og tænkt over et par dage nu. Jeg tænker nemlig lidt over at anskaffe mig tv pakker. Ved du hvad det er? Jeg mener sådan en samling af kanaler, hvor man selv kan vælge om man vil have en stor, en mellem eller en lille pakke. For mig er de store tv pakker helt klart de mest interessante. Der er jo mange flere kanaler at vælge mellem, og så har man mulighed for at se flere af de serier og film, som man godt kan lide. Grunden til at jeg pludselig er begyndt at tænke over om jeg skal have tv pakker er sådan set fordi jeg for første gang i mit liv nu bor alene, og jeg faktisk går og småkeder mig lidt, når jeg er alene derhjemme. Jeg har altid boet med venner eller med en kæreste, og har derfor altid haft noget at tage mig til, når jeg var hjemme. Men nu hvor jeg bor alene, er jeg faktisk ret overrasket hvor lang sådan en aften derhjemme alene kan være. Og så kunne det jo være rigtig dejligt, at have noget kvalitets tv at komme hjem til efter en lang dag på jobbet.

Mange forskellige jobs

Jeg har haft virkelig mange forskellige fritidsjobs, når jeg sådan lige sidder og tænker tilbage. Mit aller første job var som opvasker en til to gange om ugen, på en lokal og meget travl cafe. Der stod jeg ude i et lille bitte rum uden udluftning og vaskede op på cirka 2 kvadratmeter. Dernæst fik jeg arbejde i en bager som 15 årig, hvor jeg selv stod for at åbne butikken kl 06 om lørdagen. Alt brødet blev bragt til bageren fra et centralt bageri, og jeg skulle derfor også fylde alle hylder op. Det var virkelig et hårdt job, og vi fik bestemt ikke ret meget løn i timen.

Dernæst arbejdede jeg kortvarig som tennistræner for minputterne i min lokale tennisklub. Det var lidt hårdere end jeg havde regnet med, for man skulle både træne tennis og agere pædagog. Efter det fik jeg et job som det an måske kan kalde en ”moderne butler”. Jeg hjalp en familie, hvor både mor og far var meget travle med at få deres liv til at hænge sammen på den praktiske front. Jeg købte ind, gjorde rent, vaskede tøj, gik med hunden og så videre. De var sådan lidt alternative og spiste hundrede procent økologisk. De havde en sansegynge hængende midt inde i stuen til deres baby, og havde i det hele taget indrettet sig ret alternativt. Derefter har jeg haft en række af gode og dårlige jobs. men alt i lat bare rigtig mange forskellige job.

Udvidet min børne-horisont

Kender du til Djeco? Altså nu er børnelegetøj en helt ny verden for mig, men siden min rigtig gode veninde fik en lille søn for omtrent et års tid siden, har jeg følt mig nødsaget til at sætte mig lidt ind i den slags. Den første gave jeg gav ham var simpelthen bare noget helt klassisk Brio trælegetøj. Men da jeg kom til barnedåben, viste det sig at stort set alle havde købt Brio! Så siden hen har jeg altså måtte udvide min ”børnehorisont” lidt. Det går jo ikke, at vi alle sammen bliver ved med at give ham de samme gaver. Men det skal så siges, at jeg er blevet temmelig overrasket over, hvor meget fedt børnelegetøj og børnetøj, der findes derude. Jeg startede med at kigge lidt rundt på nettet, og faldt så over en hjemmeside, der forhandler en masse fedt, sødt og sjovt legetøj. Især mærket Djeco tiltaler mig ret meget. Det er blandt andet trælegetøj, men også spil og puslespil alt sammen i flotte farver, med søde motiver på. Så nu går jeg og overvejer, om det måske var noget Djeco jeg skulle købe til ham næste gang? Kender du til det, eller har du nogle gode råd?

Vild med at bestille på nettet

Hvordan foretrækker du at rejse? Er du til pakkerejser, hvor alt bliver ordnet for dig af rejsebureauet, er du til en kombination af at planlægge selv og have en rejseagent på en del af planlægningen, eller er du som mig helt hooked på det der med at planlægge alting selv? Jeg tror måske at det er mere typisk for den unge generation, at de er mere vante til at bruge internettet, og derfor ikke føler det som så en udfordring selv at planlægge en rejse fra ende til anden. Desuden har vi nok en større tiltro til nettet, og en større tiltro til at de forskellige søgemaskiner, altså virkelig kan hjælpe os.

Men det kan også godt være en tidskrævende proces, det der med selv at skulle planlægge alt, og det kan da også være en lille smule nervepirrende at bestille alt over nettet, og så bare stole blindt på at det rent faktisk er der, når man så dukker op på destinationen.

Men noget andet jeg er vild med i forhold til selv at booke på nettet, er alle de der lavpris flybilletter, der er at finde. Jeg tager selv ofte til f.eks. London og besøger mine venner, som bor der, og så behøver man bare at have håndbagage med om bord. På den måde sparer man også lidt ekstra på ikke at have bagage med sig.