Udvider forretningen

 

Jeg har en mindre virksomhed, der producerer økologiske lokale marmelader, saucer og chutney ‘er, som producerer både til det danske men også så småt til det internationale marked. Det startede helt i det små for mig, hvor jeg bare stod derhjemme og kogte bær, frugter og grøntsager, og eksperimenterede med forskellige smagskombinationer og mængder. I starten solgte jeg kun til lokale caféer og mindre restauranter, men med tiden har jeg som sat udvidet. De første der begyndte at købe mine produkter i en større skala var Irma, og sidenhen er både Meyers Madhus og Emmerys kommet med. Og så for et par måneder, fik jeg den første store internationale forespørgsel. Det var det engelske supermarkedet Waitrose, som har afdelinger over hele England, og kort derefter fik jeg en stor ordre fra en spansk supermarkedskæde. Så alt i alt må man sige, at det går temmelig godt for min lille virksomhed, som jo snart ikke er helt så lille længere. Men nu mangler jeg bare et oversættelsesbureau som har specialiseret sig som engelsk og spansk oversætter. Jeg har især brug for en dygtig spansk oversætter, da jeg jo godt selv kan se, om der er fejl i den engelske oversættelse. Kender du nogen, der vil kunne løfte opgaven?

God løsning

 

Hvordan kommer du rundt? Du bor måske på landet, og har derfor brug for en bil til at komme fra a til b? Måske bor du som mig i storbyen, og har derfor ikke det store behov for en bil? Jeg selv bor i København, og har aldrig rigtig følt at jeg havde brug for en bil. Mine forældre, som er de eneste jeg kender, der ikke bor i byen, bor kun en halv times tid på cykel. Og min skole og mit arbejde ligger indenfor ti minutter på cykel. SÅ du kan nok forstå, hvorfor jeg aldrig har haft travlt med at anskaffe mig en bil, eller følt at jeg nødvendigvis bare måtte have en. De eneste gange, hvor jeg har savnet at have bil er i ferierne, hvor jeg altid gerne vil på roadtrip. Så nu har jeg besluttet, at næste gang jeg gerne vil på roadtrip i en ferie, så laver jeg da bare en leasing af bil privat. Det kunne nemlig være en ret god løsning for netop sådan en person som mig, som vitterligt ikke har brug for en bil i hverdagen, men som alligevel gerne vil have muligheden, for at kunne bruge en bil i ny og næ. Så for fremtiden står den på leasing af bil privat.

Billig internet i udlandet

Er du ligesom tusindevis af andre danskere som gerne vil have mulighed for at gå online engang i mellem for at tjekke mail, opdaterer Facebook eller skrive en SMS til familien derhjemme, men du er på ferie? Så har jeg et par tip til hvordan du kan få billig internet i udlandet. Først og fremmest så skal du sørger for, inden du tager hjemmefra, at tjekke hvordan dine priser er hos din udbyder. Nogle selskaber kan give dig ret billigt internet som du kan tage med hvor du kun har et vist antal gb som du kan bruge og derudover så skal du selv ind og tanke op. Dette er en god mulighed hvis du gerne vil bruge internettet når du skal være i flere forskellige lande. Skal du derimod kun opholde dig et enkelt sted hele ferien, så kan det oftest betale sig at købe internet fra en udbyder i det pågældende land. Som regel så kan du få et USB stik billigt hos dit selskab hjemmefra, hvori du kan indsætte et simkort som du kan købe i der land du befinder dig. Her fungere det på samme måde med at du kan købe et vist antal GB og så få opfyldning på hvis du har behov for mere. Men husk altid at undersøge priserne hjemmefra og hør dit nuværende selskab om de kan tilbyde billigt internet der hvor i skal hen.

Har fundet billigt bredbånd

 

Jeg elsker billige ting. Jeg går rigtigt meget op i at få en god handel, i alt hvad jeg overhovedet kan komme til. Måske er det fordi jeg kommer fra Jylland, at jeg har det sådan? Måske er det bare helt almindelig sund fornuft? I Min optik er det jo bare det samme som at tænke sig om, og tage sin egen økonomi alvorligt, og ikke tage så let på pengesager. Jeg har altid undret mig over mennesker der for eksempel er i voldsom gæld eller har kæmpe store forbrugslån? Det giver ingen mening for mig, at man har lyst til at gældsætte sig på den måde, plus at det jo koster en helt masse penge. Man skal jo betale jeg ved ikke hvor mange renter, især på de der dumme forbrugslån. Nå men det må folk jo selv om, og jeg skal heller gøre mig til en eller anden slags dommer over, hvad andre vælger at gøre med deres penge.  Jeg ved bare at jeg går op i at få de bedste priser, og jeg synes at alle burde gøre det, for der er vitterligt penge at spare. Jeg har for eksempel lige ændret min bredbåndsaftale, fordi jeg fandt ud af, at der var noget med mere billigt bredbånd hos et andet firma.

Planer om tilbygning

Min mand og jeg går for øjeblikket med nogle halvfærdige planer om at lave en tilbygning i vores sommerhus. VI er nemlig begge to gået på pension, og har derfor masser af tid til rigtigt at gå rundt og hygge os med planer og tegninger og snakke og drømme om det. Vi har ikke travlt, og vi ønsker også at det bliver den helt perfekte tilbygning. Vi har nemlig et stenhus til sommerhus, men kunne rigtig godt tænke os, at tilbygningen blev bygget i træ og glas, da huset ligger ud til vandet, og vi ønsker et lidt lettere udtryk end noget der udelukkende er bygget i sten. Tilbygningen skal indeholde et kontor, et gæsteværelse og et gæstebadeværelse. Vi er også begyndt at kontakte arkitekter, og er vist ved at have fundet frem til ten, som vil arbejde sammen med os om designet. Vi, og især min mand, vil rigtigt gerne være med under hele processen, da det også er vigtigt for os at tilbygningen får et personligt præg og en historie. Men der er godt nok også mange nye ting, vi skal forholde os til såsom sådan noget som byggesagsgebyrer f.eks. Det er bare én af de mange ting, vi aldrig havde hørt om før vi gik i gang med planerne om tilbygning. Men heldigvis kan man læse om det hele på nettet.

Nok lidt doven

Jeg har et lille bitte problem. Aj, det er faktisk et ok stort problem. Mit problem er nemlig det, at jeg faktisk er sådan lidt små doven, og ikke rigtigt gider at arbejde. Jeg ved godt det lyder utroligt forkælet, men måske er jeg også en lille smule forkælet. Men det skal så også lige siges, at jeg altså ikke er særligt ærgerrig, og derfor ikke går specielt meget op i at tjene penge. Jeg har sådan en underlig  – vil mange nok mene – tilgang til penge. Det skal forstås som, at en del af mig regner med, at der vil falde nogle penge ned fra himmelen en dag. Fo det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg godt kan lide de gode ting i livet, så som at rejse og god mad og vin. Og alt det koster jo. Men lige nu, hvor jeg ikke har en mere langsigtet plan, så har jeg besluttet mig for at sælge min bil ved et online bilsalg. På den måde kan jeg jo skaffe lidt småpenge, til at finansiere resten af min sommer. Det ville jo være så frygteligt kedeligt ikke at have nok penge, til at kunne hygge sig lidt resten af denne dejlige sommer.

Næste år

Jeg er simpelthen lige kommet hjem fra en af de bedste ferier i mit liv. Jeg har nemlig lige været to en halv uge i Italien med en rigtig god veninde, hvor vi kørte gennem landet i en lille Fiat 500. Ikke alene var mit første besøg i støvlelandet en virkelig positiv overraskelse, da der var nærmest endnu smukkere end jeg havde regnet med, men min veninde og jeg hyggede os simpelthen også bare så godt sammen, hvilket jo udelukkende bidrog til den i forvejen super gode oplevelse. Der er et eller andet helt særlig ved kør selv ferie, forstået på den måde, at man simpelthen er fri på en helt anden måde når man selv har bil. Man kan jo gøre lige præcis hvad man vil og hvornår man vil det, og man kan ændre sine planer i det omfang, det passer en. Noget af det bedste ved Italien var foruden den smukke natur og de unikke små byer altså maden og vinen. Vi spiste og drak som konger!  Derfor har vi besluttet at vi næste år tager på kør selv ferie Frankrig. Der har de jo også helt fantastisk vin og mad, og da vi er lidt af nogle madører, så må det være der vi skal til næste gang!

Hvis vi snakker om tv pakker

Hvad ville du sige, hvis jeg sagde, at jeg svømmer i tv pakker? Du ville nok synes, at det er noget mærkeligt noget, at og jeg altså lige må styre mig, at jeg måske skulle tage at gå væk, og lade være med hele tiden at snakke med dig, for du er egentlig ret træt af, at jeg konstant er der, og konstant snakker til dig. Måske ville du sige det. Måske ville du sige, at jeg snakker alt for meget om tv pakker, og at det ikke giver nogen mening for dig, for du ved ikke en gang hvem jeg er. Men så vil jeg jo egentlig bare sige, at det da er lige meget, for jeg kan da godt snakke om tv pakker med dig, selvom jeg ikke kender dig. Du vil så måske forklare mig, at jeg godt må slutte samtalen, og at jeg godt må gå, inden du går, og så begynder du at rejse dig. Men jeg er ikke helt sikker på, at det er sådan det fungerer, og desuden mangler jeg lige at snakke lidt mere om tv pakker, for der er nogle ting vi ikke har slået helt fast endnu, som jeg meget gerne vil have styr på.

Ved at være tid?

Jeg har en indrømmelse! Det er måske ikke den største af afsløringer, men jeg synes faktisk selv at det er en lille bitte smule pinligt. Ok, min ”hemmelighed” er, at jeg ikke har noget kørekort. Tadaaar! Hvad siger du så? Synes du det er mærkeligt? Jeg har faktisk aldrig selv haft nogen træng eller noget behov for at få et kørekort, og derfor har jeg aldrig selv syntes, at det har været pinligt. Men altså. Nu er jeg så i slutningen af mine tyvere, og folk er så småt begyndt at kommentere på, at jeg ikke har noget kørekort. Og derfor, og kun derfor er jeg så småt begyndt at synes, at det der en lille smule pinligt.

Grunden til at jeg aldrig har gidet eller følt behov for at tage det kørekort er fordi, at jeg alligevel altid har boet i cykelafstand til alt, og fordi mine forældre på et ret tidligt tidspunkt meldte ud, at jeg alligevel ikke ville kunne låne deres biler særligt ofte. Men nu synes jeg så alligevel at det er ved at være på tide. Men jeg tænker, at jeg bare kan lave billeasing privat, hvis jeg skulle få brug for en bil. Har du nogle erfaringer med billeasing privat?

Skal jeg bare gøre det?

 

 

man kan vist roligt sige, at vi har en veritabel hedebølge i Danmark i disse dag! Udenfor er det høj sol, og vejret ligger omkring de 30 grader, mens badevandet er på vej op over de 20 grader. Og har vi ikke alle sammen gået og sukket efter det sommervejr, som vi har nu? SÅ det virker måske mærkeligt, at jeg nu sidder her, og er ved at gå i gang med at brokke mig over, at jeg faktisk synes at det er alt, alt for varmt. For det er det jeg vil. Jeg vil nemlig brokke mig lidt over, at jeg sku’ går og synes at det er for varmt. Men det hænger nok også sammen med at jeg ikke har sommerferie før midten af August, og derfor jo bare sidder og sveder tran på et varmt kontor. Jeg har det så varmt, at jeg er begyndt at drømme om at tage et fly til Grønland, eller om at ligge mig ned i et badekar fyldt med isterninger. Eller bare tage ned på stranden om hoppe i bølgerne. Hvilken af tingene synes du jeg skal gøre? Det er måske lidt drastisk bare at tage et fly til Grønland? Eller er det den eneste rigtige måde at blive kølet ned på?