Kedelige aftener alene

Så jeg er altså lige kommet hjem fra sommerferie, og hvilken sommerferie! Jeg føler at jeg næsten ikke kan beskrive hvor dejlig den har været, men jeg tænker at jeg prøve alligevel. For det er også ærgerligt ikke at dele det med jer.

Jeg har nemlig været afsted i 2,5 uge i Italien på roadtrip med min rigtig gode veninde.

Vi kørte fra Milano i en lille, hvid Fiat 500. Første stop var en vingård i Piedmonte, dernæst en lille bed and Breakfast i bjergene i Emilia-Romagna. Så til en smuk gammel lejlighed inden for bymurene i Lucca. Derefter kørte vi til Rom og boede på luksushotel med pool på taget, for derefter at køre helt ned til den sydøstlige kyststrækning og bade og ligge på stranden.

Men nu er jeg så hjemme igen, tilbage på arbejde, tilbage til hverdagen. Og ved du hvad? Det er faktisk helt ok! Jeg elsker nemlig også hverdagen med alt hvad den indebærer. Men hvis der er én ting jeg ikke elsker ved hverdagen, så er det at komme hjem om aftenen efter arbejde til en tom lejlighed, og ikke have nogle planer. Det kan let føles lidt ensomt. SÅ derfor har jeg besluttet, at jeg altså skal anskaffe mig vælg selv tv kanaler, så jeg har noget at tage mig til om aftenerne.

Elskede Bornholm

Har du prøvet at tage færgen til Sverige? Det har jeg nemlig. Mange gange. Og ved du hvorfor? Det er nemlig ikke fordi jeg skal til Sverige. Nej, det er faktisk fordi jeg bor i Helsingør og tager til Bornholm hver sommer med min familie. Vi lejer det samme skønne og billige sommerhus på sydkysten af Bornholm hver sommer, og vi elsker det. Det er gået hen og er blevet en tradition og hvert år glæder vi os helt vildt meget til at komme afsted. Der er bare et eller andet ved Bornholm, som gør at vi ikke kan få nok af øen. Det er nok kombinationen af den smukke og unikke natur, stilheden og så al den gode mad man efterhånden kan få der. Bornholm er nemlig gået hen og er blevet lidt af en gourmet-ø der sågar har sin egen Michelin stjerne restaurant. En restaurant vi tager på hvert år, og nyder det til det fulde. Desuden ligger der Svaneke ismejeri, som laver håndlavet is af lokale og økologiske råvarer, Johan Bylow lakrids og Kjærstrup Chocolate by hand. Så ja vi tager færgen til Sverige, og skynder os så at stikke videre til vores elskede Bornholm og al den lækre mad.

Min olietank skal tømmes

Jeg søger gode råd! Min kone og har besluttet os for at sælge vores gamle hus og flytte o en mindre lejlighed i byen. Selvom at det bliver vemodigt at skulle forlade vores elskede hjem igennem næsten fyrre år, hvor vi blandt andet også har opdraget tre børn i, så er vi dog ikke i tvivl om, at det er det rigtige valg, som vi har truffet. Vi har simpelthen ikke kræfterne til, at skulle holde et så stort hus vedlige både i forhold til din indvendige og udvendige vedligeholdelse. Vi har derimod fundet en fantastisk smuk lejlighed i det indre Frederiksberg, og vi har dog som mange værelser, at vores fem børnebørn også har mulighed for at overnatte der. Det bliver især skønt ikke, at ikke at skulle bruge tid på eksempelvis havearbejde. Men før at vi endelig kan sige farvel til vores gamle hus, så er der en hel del praktiske ting, som vi skal have styr på først. Blandt andet skal vi have tømt vores store olietank, som står nede i vores kælder. Men hvordan tømmer man sådan et monstrum helt korrekt? Jeg er overbevist om, at der findes en masse regler på det område, som man bliver nødt til at overholde. Selvom at jeg har søgt efter svar i de sidste par måneder, blandt andet på internettet, så er jeg stadigvæk ikke helt sikker på, at jeg har fundet svaret. Jeg har blandt andet søgt på Google med følgende søgeord: Olietank og Olietank + tømning. Men hvis du kender til en bedre metode, så er du velkommen til at skrive.

Hvad skal børnene lege med til sommer?

Jeg har været rigtig meget på camping som barn, og dér var der meget godt legetøj med på ferie. Men der er uden tvivl noget, som står tydeligere i hukommelsen end andet. Vi havde mange gode ting og sager med, og det var jo primært legetøj, som man kunne bruge udenfor, som var populært at lege med. Så vi tog alt fra stang tennis, badminton og fodbolde med, men noget vi havde stor glæde af var vores løbecykler. Vi var jo ikke særlig gamle dengang, så mine søskende legede meget alle de ting, som man skulle være lidt større for at kunne bruge – og så havde jeg min løbecykel med! Og nøj, hvor jeg hyggede mig meget med at køre frem og tilbage på de asfaltbelagte veje på campingpladserne. Tænk engang, en løbecykel og så var jeg lykkelig og beskæftiget i timevis, ja, faktisk i flere dage i træk. Det er smart tænkt af mine forældre. Jeg tror, at de var gode til at tænke, at vi skulle have noget at lave som børn, så de aktiverede os meget med forskellige lege og legetøj. Jeg har faktisk gået med disse tanker et stykke tid, for nu skal vi for første gang rigtig på sommerferie hele familien. Og her skal der underholdes for fulde drøn, så os forældre bare kan slappe af og nyde, at vi intet skal lave i tre uger. Ej hvor bliver det godt altså!

 

De spørger til mit arbejde i Sverige

Nu er det sådan, at jeg arbejder i Sverige, og det kan jo hurtigt rejse en masse spørgsmål, såsom, om det er vanskeligt, er det et problem, eller bare utrolig besværligt at komme frem og tilbage, når nu man bor i Danmark? Jeg kan svare, at jeg tager med færge til Sverige, og det gør jeg så ofte, at det er hver gang jeg skal arbejde, i hvert fald indtil videre, og det har fungeret rigtig godt. Det er ikke så besværligt, det virker egentlig bare, ligesom man gerne vil have det til, som smurt.

Det er jo egentlig sjovt, at folk bliver ved med at spørge ind til lige præcis det, når der er så mange andre ting de kunne spørge ind til, for eksempel om ting man kan købe i Sverige, og hvorfor jeg ikke flytter dertil, og hvordan med firmafester. Jeg kan så oplyse, at det kan man jo spørge om, hvis man gerne vil have svar på det, men det er ikke det folk spørger om, de spørger om ting, som jeg bare kan svare på med dette: jeg tager med færge til Sverige. Så er den egentlig ikke meget længere, og det kunne jo være sjovt, hvis de havde andre spørgsmål.

Sommeren er over os

Så står sommeren for døren. Det er dejligt ikke? Og dejligt at vide, at de næste mange måneder står på solskinstimer, lange aftener, grill, kølig rosé, gode venner, strandtid, latter og lyse morgener. Det er hvert fald de ting, som jeg glæder mig allermest til. Og for mit vedkommende er det faktisk allerede begyndt.

Jeg har allerede drukket kølig rosé i gode venners lag et par gange, grillet i Fælledparken en enkelt gang, og hængt ud på Sankt Hans torv inden en fest. Og kommet ud fra en natklub hvor solen skinnede, fuglene sang, og folk gik tur med barnevogne og hunde. Jeg er cyklet hjem over Dronning Louises Bro og set Louises lukke, og jeg har købt bagerens første croissant på vej hjem.

Men nu skal det jo heller ikke kun handle om byture om sommeren. Selvom det er sjovt. Nej, det skal også handle om ferier. For dem skal jeg også på et par ”stykker” af over sommeren. Jeg skal 16 dage til Italien, en uge til Bornholm, en lang weekend til London, og så et par dage på Femø Jazzfestival. Så jeg skal til at finde et godt kuffert tilbud, hvor jeg kan finde en passende kuffert til alle sommerens gode ture.

Mangler social hobby

Hvad går du og bruger din fritid på? Jeg spørger fordi jeg selv går lidt og leder efter en hobby. Jeg er nemlig blevet single for ikke ret lang tid siden, og har derfor pludselig fået en hel masse tid på hænderne, som jeg faktisk ikke rigtig ved hvad jeg skal gøre med. Jeg er begyndt at træne en del, både med løb, spinning og holdtimer, men derudover kunne det også være rart at have endnu en hobby af en lidt mere social natur, som jeg kunne lave sammen med andre. Jeg går og kigger på en såkaldt ”slackline”, som er en line, man kan spænde op mellem to træer, og så kan man øve sig i at gå på line. Det er faktisk helt vild svært, og kræver en hel masse styrke og ikke mindst øvelse. Og så kunne det bare være vildt hyggeligt at have en hobby, som man kan lave udenfor nu hvor det er sommer, og ikke mindst sammen med andre. Det er det der er problemet med fitness, det er, at det er sådan en rigtig ego-sport. Jeg overvejer også leasing varevogn, og tage en roadtrip rundt i Europa denne sommer. Det er ikke ligefrem en hobby, men det kunne helt sikkert være super sjovt og hyggeligt, og meget socialt!

Formel 1 er endnu engang blevet min favorit sport!

Der findes ikke noget bedre, når man kan genoptage sin barndoms besættelse i ens voksenliv. Det er ikke så tit det sker, så når det endelig sker, så er det noget specielt! Du tænker sikkert hvad fanden kan det være? Er jeg begyndt at lege med action-mænd igen? Eller her jeg måske fundet min gamle spillekonsol frem igen fra gemmerne? Eller har jeg måske prøvet at genoptag min tvivlsomme fodboldkarriere igen? Nej, selvom at det handler om sport, så er det faktisk noget helt andet. Jeg har nemlig efter over ti års pause genfundet min glæde ved at se motorsportens Formel 1 på tv. Sidste gang at jeg for alvor var solgt til motorsportens Formel 1 var faktisk helt tilbage i 90’erne, hvor Jan Magnussen som den første dansker nogensinde gjorde sin entre i sporten. Selvom at han ikke ligefrem gjorde det største væsen af sig, så var det alligevel fedt at se. Min mit ultimative idol den gang i 90’erne var den tyske kører Michael Schumacher, som desværre ligger i koma nu. Men årsagen til at jeg har genfundet min glæde ved Formel 1, skyldes at den førnævnte danske Jan Magnussen søn nu også har gjort sin entre i sporten, nemlig den unge Kevin Magnussen som til forskel for sin far og til trods for hans kun 22 år faktisk har vist sig som en kører, som man kan regne med vinder titler i fremtiden.  Så 1000 tak Kevin Magnussen fordi at du har hjulpet mig med at genvinde min store lidenskab.

Læs mere om, hvordan du får Formel 1 på dit tv her.

Arbejdsmiljø og dets relevans

Jeg går muligvis ekstra op i, at der er et godt arbejdsmiljø på min arbejdsplads, da jeg kender folk, som er gået ned med stress af samme årsag. Og nok også fordi, at jeg har studeret arbejdsmiljøstudier. Det er én opmærksom på en masse faktorer, som jeg ellers aldrig havde overvejet: hvordan man arbejder, individuelt og i teams, hvordan man forbedrer det og ikke mindst hvordan man vedligeholder gode arbejdsprocesser. Det er nogle gange ting, som vi tager for givet, men det bør vi bestemt ikke. Arbejdsmiljø, synes jeg bestemt har sin relevans i bestemte fag og jobs. Der er nogle brancher, som er meget hårde, både i udførelse og tone blandt medarbejderne. En af de værste er som bekendt kokkene, men håndværkerne er også et job, der kræver en god mental og fysisk balance. Det er jo ikke fordi, at man kan tåle mere på den ene eller anden front, bare fordi man er uddannet håndværker – arbejdsmiljø er vigtigt uanset fag! Og der er mange initiativer man kan indføre, for at gøre noget i kampen mod dårligt arbejdsmiljø. Der er nogle gode råd at følge på denne side, eller hvis man generelt søger efter det på nettet – mulighederne er mange!

 

Ind i himlen

Træerne vokser ikke ind i himlen. Det er sådan noget mine forældre altid har sagt, og det har altid irriteret mig græseløst. De er sådan nogle typiske småborgerlige parcelhus typer, som også godt kan lide at sige ting som ”du skal lære at sætte tæring efter næring”, og ”husk nu at feje foran din gen dør, før du fejer foran andres” og så videre, og så videre. Det er ikke fordi jeg ikke elsker mine forældre, men jeg tror bare, at jeg er ret anderledes end dem. Jeg er hvert fald sådan ret meget mere fanden i voldsk. Jeg gider hverken sætte tæring efter næring og jeg er helt sikker på at træerne da selvfølgelig vokser ind i himlen.

Men det dette her blogindlæg handler om, at jeg gerne vil sælge min bil på sådan et bilslag. Og det at jeg har en bil og at jeg allerede er ved at sælge den igen, vidner også virkelig om hvor anderledes fra mine forældre jeg er. Jeg lånte pengene til bilen i sin tid, og nu vil jeg gerne ud på en jordomrejse, og vil derfor sælge den for at skaffe kontanter. To ting de aldrig kunne drømme om. Deres bil er købt kontant og de har aldrig været længere væk end i Harzen.