Lysten til at stikke af

”Jeg stikker sku’ af fra det hele”.

Sådan har jeg faktisk tænkt mange gange, når hverdagen blev for grå og trist, de ubetalte regninger hobede sig op, eller kærlighedslivet ikke lige gik, som jeg ville. Og jeg er faktisk også stukket af et par gange. Jeg har stukket af fra et knust hjerte til Sydamerika, jeg er stykket af fra mit kedelige studieliv til Indien, og jeg er stukket af fra en kedelig hverdag på impulsive smutture til europæiske storbyer. Men jo ældre man bliver desto sværere og mere useriøst bliver det bare at stikke af på den måde, utilsigtet hvad konsekvenserne måtte være.

Men når det så er sagt, så kan jeg stadig virkelige godt have en træng til bare at sige ”F*** det” og købe en billet et eller andet sted hen. Og selvom det ikke længere går bare at stikke af, på den måde som jeg har gjort før, så er jeg nu begyndt på at gå og spare lidt op til nogle større rejser, i de på forhånd planlagte ferier. Jeg har for eksempel lige købt fly til Grønland i sommerferien, og jeg glæder mig bare helt vildt til at komme afsted, få nogle nye inputs og ”stikke af” fra det hele. Om det så bare er for tre ugers tid.

Lidt ADHD måske?

Hvad er et oliefyr egentlig? Er det sådan noget du nogensinde har tænkt over? Jeg har faktisk aldrig tænkt over det, på trods af at jeg tænker over det meste. Det er mit ”kors”, jeg må bære. Jeg tænker over alt, mere eller mindre uafbrudt. Nogen vil måske kalde det noget ADHD agtigt noget, men for mig er det jo bare en konstant tilstand, som jeg er vant til at leve med. Jeg kan for det meste godt selv lide at have det sådan her, men en sjælden gang i mellem kan det også være lidt overvældende. Lidt som om at min hjerne ikke har et filter til at filtrere de mindre vigtige tanker fra. I min hjerne er stort set alle tanker lige vigtige eller hvert fald lige prominente.

Men min seneste tanke er, hvad et oliefyr er? Jeg gik forbi mine forældres i går, og kom til at tænke på det, og derfor må jeg lige undersøge det. Nu skal du høre  hvad det er: det består af en brænder en kedel og en olietank, hvori olien opbevares. Der findes to forskellige slags oliefyr. De almindelige og de kondenserende. Det fungere på den måde at der kommer olie ind i fyrets brænder fra tanken, hvor det så forstøves, blandes med luften og derved antændes. Når olien brænder skabes der så varme, som kan fordeles ud i et hus eller en bygning.

Er det en god ide?

Jeg går med en lille hemmelig fremtidsdrøm, som jeg tænker, at jeg vil dele her på bloggen. Jeg synes nemlig en blog er et rigtig godt forum for at lufte sine tanker og få lidt konstruktiv feedback. So ”feel free” til at kommenterer nedenfor, hvis du har nogle indputs til mig og det jeg skriver. Men Det jeg egentlig vil fortælle her på bloggen er, at jeg går med en lille (eller stor) foredragsholder i maven. Jeg drømmer nemlig om at dele min viden med andre mennesker, og mennesker, som jeg mener kunne få noget ud af al den viden jeg gå med og ”gemmer på”. Jeg har nemlig omfattende erfaring med stress, både på et personligt men også på et professionelt plan. Jeg har selv haft stress on and of over en årerække, derudover har jeg studeret sociologi, hvor jeg har taget en masse fag om arbejdsrelateret stress, så man må sige at jeg ligger inde med en hel del viden. Jeg tænker især på at holde foredrag for unge, som oplever stress i forbindelse med studiet og stress omkring fremtiden. Hvad synes du om mine planer, og har du nogle forslag til disse foredrag og emner eller temaer, som ville være gode til disse foredrag?

Afsted i lejet bil

 

Højsommeren står for døren. Kan du mærke det? Jeg kan i hvert fald. Men det drejer sig nok også om, at jeg har brugt weekenden på en solstol i en have i Skodsborg ud til havet. En del af det er nok også fordi, jeg tager afsted på sommerferie om præcis 2 uger i dag. Min rigtig gode veninde og jeg har aftalt at køre ned gennem Europa med en leasing bil privat, som vi lejer fra Danmark af. Vi har aftalt at turen går til Italien, men det fede ved netop at leje en bil fra Danmark er, at man jo er helt fri til helt selv at styre, hvor man vil hen og hvornår. Vi har lejet bilen i 2 uger, da ingen af os kan tage fri far arbejde i længere tid end det. Vi kunne godt have tænkt os at være væk i længere tid end bare to uger, men det hverken må vi for vores chefer eller har råd til. Ingen af os har nemlig betalt ferie, så det bliver en dyr omgang. Men nu hvor vi kun er afsted i to uger, så håber jeg at vi kan ”begrænse os” til Italien, da vi ellers bare skal stresse lidt rundt.

Hvad man ikke kan finde på nettet…

… er ikke værd at eje. Sådan lyder folk udmelding gerne i dette højteknologiske samfund, hvor alt gerne skal kunne findes på nettet, og hvor tålmodigheden ligger på et meget lille sted, når det gælder indkøb af både den ene og anden slags. Men jeg er dog af en anden opfattelse, når det kommer til billig køkken. Jeg er nemlig fan er billig køkken, og jeg synes at IKEA har nogle rigtig gode bud, men en ting er sikkert: de skal ses i virkeligheden. Det er ikke nok bare at lave en bestilling på et helt køkken på nettet. Ej, det skal ses live, for først dér fornemmer man, om man kan se sig selv stå og arbejde i det; om stemningen er rigtig, om det er optimalt indrettet – og alle disse essentielle ting, som et køkken skal rumme. For billig køkken eller ej: fordelingen af rum og skabe samt udseendet på køkkenet, er nok nogle af de vigtigste parametre for mig. Jeg plejer altid at hive min veninde ind over, når jeg skal tage sådan nogle beslutninger som et nyt køkken, for hun er altid god til at se flere muligheder samt at være kritisk, hvis der er noget, som bør være anderledes.

 

Tv hygge

Hvad kan du godt lide at lave i dine weekender? For mig er weekenden noget af det aller aller bedste der findes. Jeg ved simpelthen ikke noget bedre end, når man hopper op på sin cykel efter en lang arbejdsuge, skruer helt op for musikken i ørebøfferne, føler sig fri som fuglen, og vender snuden hjemad, for at gøre sig klar til en sjov aften med gode venner. Jeg plejer gerne at planlægge det sådan at jeg enten skal ud fredag eller lørdag, fordi jeg altså ikke længere kan holde til to aftener i streg i byen. Det er jeg simpelthen gået hen og er blevet for gammel til. Sad but true.

Men skal jeg ud for eksempel lørdag, så aftaler jeg gerne en hyggelig hjemmeaften med en ven eller min bror. Så laver vi noget mad, smækker fødderne op, og ser et eller andet godt på tv. Jeg har anskaffet mig bland selv tv kanaler, så der er altid en god serie eller en god film vi kan se sammen. Det bedste jeg ved er når der kommer en gyser. Så kan man rigtig sidde og krølle sig sammen på sofaen og gyse sammen. Men går jeg ud fredag så er det stensikkert at den står på tv hygge (og tømmermænd) lørdag.

OK med gebyr

Ved du hvad et affaldsgebyr er? Ja, jeg gjorde i hvert fald ikke, før jeg fik min egen virksomhed. Men sådan var det med rigtig mange ting, da jeg åbnede min virksomhed for fem år siden.

Der var pludselig et hav af gebyrer og bare regninger generelt, som jeg pludselig skulle til at betale. Men når man tænker lidt over det, så synes jeg faktisk, at det er helt fair, at vi virksomheder betaler for det, vi smider ud. Det er jo hårdt for miljøet med alt det affald. Gebyret består af et dagrenovationsgebyr og et administrationsgebyr, så det er jo faktisk også skruet sådan sammen, så vi virksomheder kan få hentet skrald så ofte, som vi har brug for det.

Jeg har en købmandsforretning, så jeg har derfor virkelig meget affald ude bag ved butikken, som jeg jo gerne vil have hentet så ofte som muligt.

Før i tiden var det grundejeren, som stod for at betale dette gebyr, og som derefter pålagde lejeren at betale det. Men for at spare et led gjorde man det lettere for grundejerne ved at spare dette led væk, og lade lejeren betale direkte til kommunen. Jeg tror også at affaldsgebyret betyder, at flere virksomhedsejeren tænker lidt mere over, hvor meget de faktisk smider ud.

Indre ro?

Jeg har et problem: Jeg er rastløs af natur. Jeg har faktisk altid været rastløs, og det har altid irriteret mig, men jo ældre jeg er blevet jo bedre er jeg også blevet til at håndtere det. Det er især når foråret melder sig, at jeg ikke kan sidde stille og har behov for, at der sker noget hele tiden. Jeg har forsøgt at gardere mig mod rastløsheden ved blandt andet at have bredbånd og tv, så jeg altid har noget godt at se i fjernsynet eller noget spændende at læse om på nettet. Desuden går jeg til en masse sport, og så har jeg et hav af venner, som jeg ser tit, sådan så jeg ikke kommer til at kede mig derhjemme.

Men når det så er sagt, så er det altså ikke en sjældenhed at rastløsheden melder sin ankomst på trods af, at jeg har prøvet at gardere mig mod den på bedst mulig vis. Men jeg kan godt se, at selvom jeg også blogger, så er jeg stadig rastløs. Har du nogle gode forslag til, hvordan jeg skal komme af med denne rastløshed? Måske jeg skulle tage i ashram i Indien eller noget i den dur, og finde noget indre ro?

En dejlig weekend

Det er fredag eftermiddag, klokken er snart halv fire, og jeg sidder og tænker på hvad jeg skal i weekenden. Kender du det, nogle gange, så er det bare svært at holde koncentrationen på sådan en fredag eftermiddag? Så er det altså meget bedre at blogge lidt om dette og hint, end det er at arbejde. Så jeg håber ikke min chef bemærker at jeg sidder og dyrker min fritidsinteresse her. Men jeg kunne faktisk godt forestille mig, at han selv sidder og laver noget der ikke er arbejdsrelateret. Men selv sidder jeg hvert fad og glæder mig så småt til at jeg skal ud og holde weekend. I aften skal jeg i byen i Kødbyen med nogle veninder og danse. I morgen skal jeg til min brors fødselsdag, hvor vi skal grille i min mors have, og i morgen aften skal jeg ud med nogle andre veninder. Vi skal nok på bar og så til en privatfest senere på aftenen. Søndag skal jeg ud og windsurfe i Snedkersten med en gut jeg ser. Så jeg skal lige hjem og tjekke benzinpriser, så vi ved hvad turen derop kommer til at koste.

Så alt i alt tror jeg at det bliver en super dejlig weekend. Jeg glæder mig hvert fald.

Bekymrede forældre

 

Jeg er en klassik bekymret forældre. Min mand og jeg fik barn sent, og vi havde virkelig talt om det der med, at vi ikke ønskede at blive sådan et forældrepar, som ender med at med blive totalt overbeskyttende, bare fordi man endelig har fået ønskebarnet.

Men det er så ikke gået hverken bedre eller værre, end at vi begge er levet totalt overbeskyttende. Men til vores forsvar bliver jeg simpelthen nødt til at understrege, at det på ingen måde er noget man selv kan styre. Det kommer ligesom bare over en, stille og roligt, uden man selv bemærker det.

Og tro mig, en gang imellem ville jeg virkelig også ønske, at jeg ikke gik og var så bekymret over vores lille pode uafbrudt. For man bruger faktisk uforholdsmæssigt meget tid på at tænke på sit barn. Det kan være alt fra, at man går utroligt meget op i at de spiser hundrede procent økologisk, sørge for at der ikke er phalater i deres legetøj, og så videre og så videre. Fo nyligt har vi for eksempel fået indført, at de i vuggestuen har fået en frokostordning København, som både er sund og nærende. Vi ville ikke bare se til, mens de fik kødpølsemadder med remoulade og pålægschokolademadder!