Jeg skal bruge catering

Jeg har brug for catering i København. Jeg skal nemlig holde fest, og det skal være en lidt større en af slagsen, så jeg tænker noget med noget god mad, derfor catering. Festen ligger i København, derfor catering i København. Det skal være god mad, men det skal ikke være så dyrt. Jeg hørte engang om en der holdt fest, hvor han fik mad fra catering, men det var rigtig dyr catering, god mad var det, hørte jeg, men det var dyrt, og det kom bag på ham, så han ikke havde råd til fester foreløbig efter det. Nå, men jeg skal altså bruge catering i København, og det skal ikke være for dyrt. Jeg kender ikke så mange steder, så jeg skal ud og finde alle mulige forskellige catere, hvor jeg kan prøve deres mad og høre om pris, og hvilken menu det eventuelt skulle være osv. Jeg har også kigget på catering udenfor København, men det skal være catering i København, det har jeg fundet ud af. Nogle snakker om det ene sted, andre snakker om det andet, og helt andre snakker om det tredje sted, og sådan fortsætter den bare, og imens har jeg problemer med at finde catering.

Et sted der klarer catering til konfirmation

Jeg har fundet et rigtig godt sted, der klarer catering til konfirmation. Det er virkelig god mad de laver, og de er punktlige, de er endda billige, altså det er ret godt, og sådan er det bare. Hvis jeg skulle fejre konfirmation ville jeg overveje dem.  Nu er det bare sådan, at jeg ikke kender nogle der skal holde konfirmation, og jeg skal ikke selv, så jeg ikke rigtig hvad jeg skal bruge den viden til, altså om det sted hvor de klarer catering til konfirmation. Måske en dag jeg får sagt det til en eller anden, en der skal holde konfirmation, som vil blive rigtig glad for mit råd, eller det er vel egentlig ikke et råd, det er vel nærmere info, ligesom ”hey, kender du det der sted? De klarer catering til konfirmation, og så er de både billige, og maden smager vist også lige godt”. Det er jo nok nærmere sådan, det er jo ikke så meget et råd, tænker jeg, men måske tager jeg fejl. Gad vide om det faktisk er et råd, at jeg råder personen til at benytte sig af det catering til konfirmation. Det er svært at sige, men det er vel også lidt lige meget.

Kør selv ferie eller skal man prøve noget nyt?

Kør selv ferie igen, eller skal min familie og jeg prøve noget nyt. Selvom at det i disse tider ikke er så populært at indrømme det, så er min kone, børn og jeg nok meget konservative. Vi spiser altid på de samme restauranter, gå i teatret det samme sted, ser de samme typer af film, høre det samme type af musik, drikker den samme vin, læser den samme avis og så holder vi ferie på den samme måde hvert år. Kør selv ferie er blevet vores faste ferieform. Men nu er mine børn efterhånden blevet så store, så jeg synes at de fortjener at prøve noget nyt. De har sgu godt af at få nogle nye ferieoplevelser. De har godt af noget luftforandring. Derfor tror jeg at vores traditionelle bilferier, skal udskiftes med en storbyferie i år. Jeg tror også, at mine børn vil nyde at bo på et lækkert luksushotel. Jeg tror, at de vil glæde sig til de shopping-ture, som storbyen kan tilbyde. Og jeg tror især at de vil glæde sig til at flyve i stedet for de lange bilture. Da jeg nævnte det for mine børn, kunne jeg i hvert fald se glæden i deres øjne. Og jeg kunne faktisk også fornemme, at min kone blev ekstrem glad!

Hvad gør du med dit sportstøj?

 

Hvad gør du, når du skal til og fra sport med alle dine ting?

Jeg har i mange år faktisk valgt at klæde om hjemmefra, og så bare skyndt mig hjem i bad direkte bagefter. Men så her for et par måneder besluttede jeg mig for, at melde mig ind i et fitnesscenter, og den beslutning har jeg bestemt ikke fortrudt! Jeg går i et ret lækkert center, der er rigtig pænt og rent, og så er der både dampbad og sauna, så man kan rigtig pleje sig selv efter en gang træning. Men det der med at gå i ”spa” efter en omgang træning betyder jo også, at man bliver nødt til at have en hel masse ting med op i fitnesscentret såsom håndklæde, rent undertøj og toiletsager. Jeg har derfor valgt at begynde at bruge min skoletaske fra studietiden til mine fittnes-ting.

Så kan jeg nemlig sagtens cykle frem og tilbage fra arbejde til fitness, uden at skulle bekymre mig om, tunge skuldertasker eller poser med sportstøj, der falder af bagagebæreret.  Men selvom jeg er utrolig glad for min ”gode ide” med skoletasker, så er jeg også nysgerrig for at høre, hvad i andre derude gør når i skal til træning?

En kantine er ikke bare en kantine længere

Der er godt nok sket meget i forhold til frokostordninger på landets virksomheder. De har udviklet sig fra at være primitivt kaserne-mad, til næsten at være restaurant værdigt. Mange virksomheder har valgt at prioritere deres frokostordninger så højt, at de har valgt at ansætte professionelle kokke. På min tidligere arbejdsplads var der en ny varm ret hverdag, der var altid frisk frugt og en kæmpe salatbuffet. Jeg har derfor startet en cateringvirksomhed op, som virksomheder rundt omkring i København kan leje. Jeg har cirka mellem 10-12 professionelle kokke ansat, og de kan stort set lave alt slags mad. Derudover står vi også til rådighed til fester og julefrokoster. Indtil videre gælder det kun i Københavnsområdet, men jeg har tænkt mig at udvide virksomheden, så det snart også gælder i Nordsjællandsområdet, Fyn, Jylland og Bornholm. Men som sagt findes vi kun i Københavnsområdet nu. Man kan finde mit firma på mange måder. Enten kan man finde min virksomhed direkte på min hjemmeside, www.frokostordningkøbenhavn.dk, ellers kan man faktisk også finde mig ganske nemt på Google. Ved at bruge følgende simple søgeord på Google, så kan du også finde frem til min hjemmeside: frokostordning københavn + virksomheder eller frokostordning københavn +firmaordning.

APV og andre ting

Det er lige det med den arbejdspladsvurdering. Jeg ved godt jeg skal få det ordnet, men jeg har bare så meget andet at få gjort, så meget andet, som også er vigtigt, og som kræver min tid. Jeg ved ikke lige hvad jeg så skal gøre, når nu jeg ikke føler jeg har tid til den arbejdspladsvurdering, og den jo er så vigtig. Jeg fik at vide af min ven, at det var noget, som virkelig kunne bide mig i halen, hvis jeg ikke fik gjort det, hvis jeg ikke fik ordnet min arbejdspladsvurdering. Jeg snakkede med min ven om det, fordi jeg ikke helt vidste hvad jeg skulle gøre, og at jeg både havde den APV og alt muligt andet. Han har også firma, så han ved godt hvad det hele drejer sig om. Han sagde, at han godt kendte problemet, og at han har haft samme problem, og derfor mente han godt, at jeg kunne lytte til ham, for han havde erfaring med det. Han gav mig nogle forskellige råd, og snakkede jo om hvor vigtig den var, men der var samtidig det der vigtige arbejde der også tog tid, som var lige så vigtigt, men alligevel måske ikke helt lige så vigtigt, så det faktisk måske godt kunne vente, indtil jeg havde fået styr på min arbejdspladsvurdering.

Hukommelsen “svigter”

Jeg huske stadig rigtig meget fra min barndom, på trods af der kun er et par år til jeg bliver tredive. Jeg har tit spurgt venner og bekendte hvor meget de husker fra deres barndom, og det er sjældent jeg møder nogle, der husker lige så langt tilbage og lige så detaljeret omkring min barndom. Jeg husker for eksempel min lille ven fra vuggestuen, jeg husker en ferie jeg var på med min familie i Afrika da jeg har været omkring to år, Jeg en hel del fra børnehaven, og så husker jeg især rigtig meget fra de første par år i folkeskolen.

De år må have gjort utroligt stort indtryk på mig for jeg husker alt fra vores børnehaveklasse lokale, jeg husker jeg husker ligeså tydeligt min allerførste flotte skoletaske fra mærket Jeva, og jeg husker endda hvad vi legede ude i gården.

 

Jeg husker faktisk mere fra min tidlige barndom end jeg gør fra de sidste mange år, hvilket man jo godt kan undre sig lidt over. Jeg tænker at det kan have noget at gøre med, at alt var så nyt og stort dengang, og at alt hvad man oplevede stort set var noget man oplevede  for den aller første gang. I dag ville jeg f.eks ikke bide synderligt mærke i at få en ny taske eller første gang jeg mødte en person. Det hele glider ligesom lidt samme med alderen hukommelsesmæssigt.

Er fyringsolie en god måde at opvarme huset på?

I flere år har vi altid opvarmet vores hus ved hjælp af fyringsolie. Vi bor i et hus fra 70’erne, hvor vi igennem årene har lavet flere renoveringer, men aldrig udskiftet vores fyr. Men nu står kælderen for tur og derfor overvejer vi alternativer til opvarmningen af huset. Vi har altid været tilfredse med kvaliteten af fyringsolien og leveringer også, men vi har overvejet om der er andre bedre måder at opvarme huset på. Vi har b.la. undersøgt naturgas, fjernvarme og biobrændsel. Men efter lidt research fandt vi også ud af at det ikke er alle steder man kan få naturgas. Men der er jo stadig en masse alternative metoder tilbage. Selvom prisen på fyringsolie er steget lidt i de seneste år, så er det ikke noget som berører os, og fordi vi er tilfredse med vores nuværende selskab så står vi i et dilemma om vi skal skifte eller ej. Så hvis nogle derude har mere forstand på det en vi har, så må i gerne give lyd fra jer og fortælle om fordele og ulemper ved de forskellige metoder til at opvarme sit hus. Hvis vi ikke finder frem til en fornuftig løsning, så ender det nok med at vi beholder vores fyr og fortsætter med at bruge fyringsolie.

En dejlig tur til Sverige

Jeg havde i sidste uge den dejligste herretur til Sverige. Det var sammen med mit gamle gymnasieslæng. Det er en fast tradition, som vi har haft i næsten 10 år nu. Det er altid en succes, når vi mødes alle sammen, men på grund af at folk har fået børn og kone, så sker det desværre alt for sjældent. Men nu lykkedes det endelig, at alle vi gamle loge-drenge havde tid til at mødes. Selvom at det er en rigtig hyggelig svensk hytte, som vi skal op til, så er det faktisk altid vores vanvittige køretur, som er klart den sjoveste. Vi har mange forskellige ritualer. Blandt andet er der en straf, hvis man er den sidste der opdager et skilt, hvor der står køb bil. Og hvis man er den sidste, der opdager skiltet med køb bil, så må de andre skiftes til at give en lammer. Selvom at det måske lyder meget barnligt, så er det faktisk noget, som vi går meget op i, og det er en straf, som man ikke vil have. Det er også en fast tradition, at vi skal spise på den samme rasteplads hver gang. Derudover over er natteløb og nøgenbadning i den lokale sø også en fast tradition. Jeg glæder mig allerede til næste gang, at vi alle sammen skal af sted. 

Camping i Lido med familien

Hvis du aldrig har prøvet at tage på camping som en ferieform, så liver jeg altså nødt til at sige, at jeg virkelig synes, det er en måde at feriere på, som er værd at prøve.

Min familie og jeg har camperet i årevis, og jeg må sige, at jeg nærmest ikke kan forestille mig at tage på ”almindelig ferie” igen. Ved almindelig ferie mener jeg selvfølgelig en ferie, hvor man or på hotel, og spiser i hotellets restaurant. Nej, for når man camperer er man altså fri på en helt anden måde, end når man er ”bundet” til et hotel.

Man kan sådan set selv vælge hvor man vil tage hen og hvornår (hvis der altså er plads på campingpladsen), og når man så har fundet ud af det, kører man simpelthen bare derudaf. Min familie synes også at det er en rigtig god og sjov måde at rejse på, og især børnene er vilde med alle de fede campingpladser rundt omkring, der ofte har op til flere Pools. I år ved vi allerede med sikkerhed at vi skal på camping i Lido i Italien. Der har de nemlig super gode faciliteter og en rigtig lækker pool.