Find den bedste maler

Da jeg i sidste weekend stod og skulle overveje, hvilken maler jeg ville bruge, så var det med tvivl i sindet af jeg begyndte at søge på nettet. For hvordan kan man vide, om den virksomhed, som man vælger er god nok? Der er måske mange, som bare tænker at det er en maler – og hvad så – men der er jeg altså lidt kræsen. Jeg går for eksempel op i, om de rydder op efter sig, og om hvor perfekt deres spartling er. Det er langt fra alle, der gør det, men jeg synes nu godt, at man kan kræve det, når nu de har uddannelsen! Jeg kræver da også, at min el er ordentligt installeret, så hvorfor skulle jeg ikke kræve et ordentligt malerarbejde af min maler? Det er branchen måske gået hen og blevet lidt doven og sløset. Ellers også er det bare denne praktiske del af industrien, der har et blakket ry… Hvis man vil sikre sig en ordentlig maler københavn, så kan jeg i hvert fald kun sige én ting: bestil en maler københavn med Byg Garanti. Så ved du altid, at du er dækket for sjusk, fejl og mangler, og det er nu rart, hvis det er en maler, som du ikke har brugt før.  

Er du naturelsker – Så flyv til Island eller Grønland!

Jeg er en rigtig naturelsker og har i flere omgange været både på Island og Grønland og nydt deres fantastiske natur. Min første tur til de 2 destinationer var for 7 år siden hvor jeg startede med at flyve til Reykjavik på Island. På Island besøgte jeg flere gletsjer hvilket var et fantastisk syn og noget jeg synes alle skal opleve mindst en gang i deres liv. Derudover var jeg på vandring i fjeldene og bjergene hvor man virkelig kunne nyde den uforstyrrede natur. Året efter tog jeg 2 uger til Grønland hvilket var en helt anden oplevelse men mindst ligeså utrolig. Flyveturen derop tager lidt over 6 timer, men det var en smuk og vejret var heldigvis godt. Servicen var rigtig god og stewardesserne anbefalede flere opleveler til mig.  Jeg var deroppe i vinterhalvåret og fik prøvet hvalsafari, set nordlyset, prøvet hundeslæde, set indlandsisen og isfjorden som er på UNIESCOS verdensarveliste. Man bliver utrolig imponeret over det samfund man møder på Grønland og kan udenfor byerne opleve hvordan de lever sammen med naturen som de gjorde for 100 af år siden. Hvis du ligesom jeg elsker natur og oplevelser vil jeg råde dig til at tage et fly til Island eller Grønland og opleve det hele selv.

Hvilke rejser findes ikke på internettet?

Når jeg har surfet rundt på nettet i forbindelse med rejser, så er det slående hvor mange slags rejser der egentlig findes. Der er både grupperejser unge, grupperejser senior, singlerejser – ja, alt findes! Og især på nettet. Der er ikke dén rejse, du ikke kan finde online, lader det til. Sidst jeg tjekkede fandtes der faktisk nogle ret interessante grupperejser for unge, som jeg har overvejet at tage på. Jeg søgte efter ‘grupperejser unge’ og så kiggede jeg på de rejser der var til Nepal, for dér har jeg længe overvejet at tage til. Jeg synes, at mange tager til Afrika på grupperejser, men jeg vil nu hellere udforske Nepal. For mig er det nemlig sådan et mystisk men spændende land, som jeg ikke ved så meget om. Jeg har hørt, at der er utrolig flotte naturomgivelser, så når jeg engang tager afsted, så er det med vandreskoene i rygsækken! Måske er det også de færreste, der tager til Nepal uden at vandre, i virkeligheden? Jeg ved det ikke, men jeg har det på fornemmelsen. Af hvad jeg har hørt er Nepal et vandreland, så det har jeg i hvert fald sat næsen op efter! Så må vi se, hvad de byder. Jeg skal nok også lige købe mig en Lonely Planet bog om Nepal, så har jeg meget nyttigt info lige ved hånden.

 

Leasing af ny bil, skulle være det nye sort!

Glem alt om at satse på at vinde den store millioner i lotteriet, det ved man jo godt, aldrig kommer til at ske. Men dine bil-drømme behøver ikke at være 100 % spildte, man kan nu lease nogle af de lækreste biler på markedet til ganske få og fornuftige penge. Jeg hørte første gang om det fra en af mine venner. Men jeg var en lille smule skeptisk overfor det. Ham som fortalte mig det, er en type, som tit finder lidt for ”smarte” løsninger på mange ting, og det har også kostet ham nogle år bag tremmer. Jeg har derfor for en sikkerheds skyld fortaget en google-søgning på søgeordet Leasing af ny bil. Efter det er jeg blevet mere rolig med det. Det viste sig at være ganske lovligt. Når man fortager en google-søgning på søgeordet Leasing af ny bil, så dukker der både de forskellige biludlejningsvirksomheder op, som man kan lease bilerne af. Men der dukker også nogle regler i fohold til forsikring og lignende op. Derudover kan man også læse vurderinger af andre tidligere lejere, så man kan bedømme, om man har tillid til virksomheden, inden man vælger a at lease bilen. Leasing af ny bil er sgu det nye sort, jeg er i hvert fald overbevist.

Jobsøgning, offentlige stillinger eller private virksomheder?

Det fleste som lige er dimitteret, har det nok ligesom jeg, og har stillet sig selv følgende spørgsmål: Skal jobsøgningen målrettes mod offentlige stillinger eller private virksomheder? Jo mere jeg tænker over det, så er der fordele ved begge ting. I de offentlige stillinger der er der ofte fordele som færre arbejdstimer, længere ferier og stabilt arbejdsmiljø. Disse ting kan være nødvendige, hvis man eksempelvis overvejer at få børn i nærmeste fremtid, da arbejdsforholdende passer godt til et familieliv. Derimod er fordelen ved de private virksomheder ofte, at man ofte har større mulighed for at avancere både i forhold til løn og position i virksomheden. I private virksomheder er der også tit en del frynsegoder, som ikke er tilladt hos offentlige virksomheder. Der er som sagt både fordele og ulemper ved begge valg, og jeg tror, at jeg er nået til den beslutning, at mit første job nok skal være i en offentlig virksomhed. Jeg tror, at det er et godt sted at starte, da man på en forholdsvis stille og rolig måde kan opnå erfaringer og kompetencer, som kan være relevante at have inden man eventuelt stræber efter en topstilling hos i privat virksomhed. Og så må man jo bare håbe, at det passer sammen med børn og andre familiære forhold.

Jeg burde få mig et job

Jeg burde sgu få mig et job! Det behøver ikke at være et fancy et af slagsen men bare et stille og roligt job. Jeg har været arbejdsløs i næsten et år nu, og det er sgu svært at tage sig sammen til at søge. Jeg blev student i sommers, og faktisk med rigtig flotte karakterer! Jeg har altid været god i skolen, og jeg har aldrig skulle kæmpe for mine 12-taller. Jeg har faktisk aldrig skulle kæmpe for noget som helst, det hele er altid bare kommet nemt til mig. Det er nok også en af årsagerne til, at jeg har gået arbejdsløs i så langt tid. Men hvis jeg skal være helt ærlig! Og et skal man jo! Så nyder jeg ikke at lave noget, jeg ved godt, at det ikke er specielt populært at ytre sådan noget i disse ”Dovne Robert” tider. Men jeg tror, at min dovenskab skyldes, at jeg giver mig selv lov til at være doven. Jeg er doven, fordi at jeg ved, at jeg står ve en skillevej i mit liv. Jeg er doven, fordi at jeg ved at den næste seriøse beslutning, som jeg skal tage, nok også bliver den karrierevej, som jeg skal vælge. Jeg er doven fordi, at jeg ikke er klar til at blive voksen. Så for at undgå at skulle tage stilling til alt det, så burde jeg sgu få mig et job!

Camping kroatien, er det nye sort!

Når de fleste danskere tænker på bilferie i Europa, så er det enten til vores nordiske naboer Sverige og Norge eller for det meste lande som Frankrig, Italien, Tyskland og Spanien folk foretrækker. Men det er de færreste danskere, der tænker på at køre en tur til Kroatien. Det kan skyldes mange faktorer. Men især skyldes det nok, at vi stadigvæk nok har den forfærdelige krig i Jugoslavien i baghovedet, også selvom at der har været fred i mange år. Men der er mange danskere, der ikke er klar over, hvad landet kan byde på. Da Kroatien faktisk næsten har den samme geografiske placering som Italien, i forhold til bredde- og længdegrad, så kan landet tilbyde alt lige fra sol, strand og fantastisk smuk natur. Derudover har Kroatien også et fantastisk lækkert traditionelt køkken, hvor hver region har deres egen madkultur med lækre delikate retter. Samtidig har Kroatien også nogle fantastisk lækre campingpladser, som især er velegnet til børnefamilier. Ved at fortage en simpel google-søgning på Camping kroatien så dukker der et stort antal af campingpladser op med hver dages egenskaber. Fordelen ved at google Camping kroatien er også, at man kan sortere i resultaterne i forhold til pris, beliggenhed og faciliteter. Så efter min mening er Camping kroatien det nye sort.

Camping italien, hvis du er et luksusdyr

Jeg har en indrømmelse! Jeg er lidt af et luksusdyr! Det er jeg stort set i alle aspekter i mit liv. Alt lige fra spisevaner, tøjkøb og til boligindretning. Når jeg skal ud og handle dagligdagsvare, så er jeg fuldstændig ligeglad med prisen, bare at det er det bedste af det bedste, og derfor handler jeg kun steder, som er dyre. Men der hvor jeg især går op i luksus, er når jeg er på ferie. Der skal simpelthen ikke mangle noget. Alt lige fra flyturen til indlogering skal! være i tip top. Men for cirka et år siden prøvede jeg noget, som jeg aldrig havde prøvet før. Jeg skulle på ferie med en gruppe venner, og vi havde nået frem til den beslutning, at vi skulle rejse til Italien. Men til min store overraskelse stemte flertallet på, at det skulle være en campingferie. Det var mig dig fik tjansen med at finde en campingplads, og da jeg aldrig havde prøvet det før, så valgte jeg at lave en simpel google-søgning på søgeordet Camping italien. Da jeg havde søgt på Camping italien, dukkede der en masse eksempler op. Og her blev jeg meget positiv overrasket over kvaliteten, jeg fandt et meget luksuriøst sted i Toscana, hvor der ikke manglede noget. Så jeg kan varmt anbefale at tage på camping, hvis du er et lige så stort luksusdyr ligesom jeg.

Hvad skal vi vælge? vælg selv tv kanaler, vælg selv apps! Har vi for mange valg?

Jeg er sgu noget til den konklusion, at vi mennesker har for mange valg i vores liv. Det gælder både i vores hjem, på jobbet og i vores fritid. Vi kan vælge imellem alt lige fra vælg selv tv kanaler, vælge selv apps til mobilen og andre vælg selv produkter på internettet. Vi kan vælge mellem hoteller på vores ferier, vælg selv tv kanaler på hotellet, vælg selv morgenmad buffet og vælg selv drinks i baren på hotellet. Vi kan vælge mellem børnehaver, hvilke skoler, hvilke gymnasier og hvilke videregående uddannelser som vi selv og vores børn skal gå på. Vi kan vælge mellem, om vi vil gå, løbe, cykle, køre i bil, tage bussen eller tage toget i til skole eller på arbejde. Vi kan vælge, om vi vil anvende oliefyr, solenergi eller andre energiformer i vores hverdag. Vi kan vælge mellem, om vi vil shoppe tøj i Danmark eller i udlandet. Vi kan vælge mellem, om vi vil indrette vores hjem gammeldags eller mere modernistisk. Vi kan vælge, om vi vil beholde vores navn, eller om vi vil ændre vores navn. Vi kan vælge, om vi vil æde, drikke. ryge, sniffe eller sulte os selv ihjel. Jeg tor ikke, at alle de valg er sunde for os.

Billig fyringsolie, støtter man så krig?

Billig fyringsolie det er noget som alle, der har oliefyr med gode grunde, er ret stor fan af.  Og dem som har oliefyr ved også, at det ikke hænger på træerne. Men forleden dag så jeg en tv-udsendelse på DR2 hvor de forklarede, at visse typer olie og især den type af råolie som bliver omdannet til fyringsolie, mistænkes for at finansiere visse dele af Al-Qaedas militær i Afghanistan. Og så kom jeg til at tænke på, kan man kalde fyringsolie for blodbrændsel, på samme måde som man kalder diamanter fra Sierra Leone, kaldes for bloddiamanter. Billig fyringsolie eventuelle samfundsskade-lig effekter mener jeg skal undersøges. Og om vi eventuelt kan benytte andre former for brændsel, eller om vi kan få den samme type fyringsolie andre steder fra? Mener jeg også skal undersøges. Men først og fremmest mener jeg, at vi skal have en fyldestgørende undersøgelse, om det virkelig er så slemt, som det siges. Hvis det viser sig at være faktum, så er jeg overbevist om, at de fleste danskere gerne vil betale lidt flere penge, for at vi ikke støtter organisationer, som Al-Qaedas militær, der underrykker, mishandler og udnytter deres eget folk. Men det kan godt være, at det bare er mig, som har fået forkerte oplysninger.