Hvilket tv kanaler tilbyder de bedste film i juleferien?

Hvilket tv kanaler tilbyder de bedste film i juleferien? Juletid er for rigtig mange også den tid på året, hvor man bare har lyst til at ligge på sofaen, koble af og se nogen af alle de forskellige film, der bliver vist på tv.

De forskellige tv kanaler konkurrerer om mange af de samme tv seere, men det er også tydeligt, at nogen tv kanaler satser på et bestemt segment af tv seere. Mit indtryk af DR1 er, at de helt klart satser på det ældre segment og børnefamilier. DR1 viser blandt andet film som ”Charles tante” og de forskellige ”Min søsters børn” film. Derimod har jeg indtryk af, at Kanal 5 satser på det unge segment. De viser blandt andet film som ”Wild Wild West”, ”Pulp Fiction” og en maraton af blandt andet ”Saw” og ”Fast & Furious” filmene. DR2 satser helt klart, efter min mening, på det kulturbevidste segment. DR2 viser blandt andet film som ”Chocolat”, ”Casablanca” og en kavalkade af Charles Chaplins største klassikere.

Hvis du derimod er til de såkaldte chick flicks, så er det SBS forskellige tv kanaler, som du skal slå over på. SBS viser blandt andet film som “Pretty Woman”, “Notting Hill”, “Moonstruck”, “Pretty in Pink” og “Breakfast at Tiffany’s”.

Bør bredbånd være gratis?

Bør bredbånd være helt gratis, og måske finansieres gennem skatten? Det er efter min mening et relevant spørgsmål at stille, da vi i dag, i forhold til mange aspekter af vores liv, er tvunget til at have den ene eller andet form for bredbånd. Det gælder især når vi vil kommunikere med det offentlige, skifte bank og eksempelvis tilmelde os en videregående uddannelse. Men når vores ”samfund” mere og mere forventer, at vi som borgere er på internettet, kan man så ikke også som borger kræve, at ”samfundet” stiller gratis bredbånd til rådighed. Mange mere eller mindre liberale tænkende vil helt sikkert komme med argumenter imod gratis og skattebetalt bredbånd, et argument imod kunne eksempelvis være, at man allerede som borger har mulighed for at benytte internettet på offentlige steder, for eksempel borgerservice og de forskellige biblioteker rundt omkring i landet. Men et modargument for det kunne eksempelvis være, at disse offentlige steder kun kan benyttes indenfor et bestemt tidspunkt, og det er vel ikke rigtig borgerservice hvis, servicen ikke er tilgængelig for borgerne hele døgnet, hvis vi samtidig forventer, at vi som borger er online 24 timer i døgnet. Det er efter min mening en spændende debat, som sikkert i en ikke så fjerne fremtid vil være påtvunget alle borgere at tage stilling til.

 

Hvad er bredbånd?

Hvad betyder bredbånd? Vi skal som forbrugere i den teknologiske tidsalder som vi lever i tage stilling til en række tekniske og fremmede ord. Blandt andet begreber som bredbånd, router, gigabyte og roaming. Men skal vi forvente at disse nye og fremmede begreber er nogen som hele befolkningen skal kende eller er vi ved at skabe en ny teknologisk elite og derfor også teknologiske tabere. Den yngre generation det vil sig, den generation af mennesker der enten går i folkeskole, gymnasiet, universitetet og som er færdig uddannet. Men derimod er den ældre generation mere udsatte når det handler om at kunne følge med i den teknologiske udvikling. Men det er ikke kun de ældre mennesker, som kan føle sig overset, personer i den laveste ende af samfundet som eksempelvis førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere, kan også på grund af manglende uddannelse ende som de teknologiske tabere. Det er også mit indtryk at mange fagfolk fra blandt andet it – og telebranchen bevidst gør brug af forholdsvis tunge fagtermer for enten at virke mere professionel og visse tilfælde også som en metode til at forvirre kunderne. Og hvis det er tilfældet, så mener jeg ikke at det er rimeligt overfor borgerne. Det vi skal huske, er at alt nyt lærdom, enten kræver, at vi bliver undervist, eller at vi selv er i stand til at sætte os ind i det, eksempelvis som første gang vi skulle tage stilling til en fysisk regneformel.

Familietid når det er bedst

Min mand og jeg er hvad man vil kalde typiske ”familiemennesker”. Vi foretrækker altid at være sammen både med hinanden og vores børn fremfor måske venner eller bare hinanden. Misforstå mig ikke, det er skam ikke fordi min mand og jeg ikke elsker hinanden, men vi elsker bare vores børn så højt, at vi ikke har lyst til at være uden dem – nogensinde. Mange af vores venner mener, at alle par bør have ”kærestetid”, hvor man bare dyrker hinanden uden børnene, men for os er det allerbedste og faktisk også mest romantiske at være sammen alle sammen. Det er også derfor, at alle de ferier vi tager på er sådan rigtige familieferier. Om sommeren campere vi typisk, og om vinteren tager vi gerne på skiferier. Både camping og skiferie er super måder at være sammen på, og lave nogle sjove og spændende ting sammen som alle nyder.

Vi har været på skiferie mange forskellige steder i Europa, men én af vores klare yndlingsdestinationer er Hemsedal i Norge. Hemsedal har ud over de mange pister nemlig også Norges største børneområde, og det allerbedste er, at liftkort er gratis for børn under 7 år.

I år kører vi selv i stedet for at tage bussen, og så tager vi en overnatning undervejs. Hverken min mand eller jeg kan nemlig falde i søvn på en bus, og så misser man gerne en dag på pisten med at få sovet ud efter turen.

 

Photo credit: lowrylore.wordpress.com

Bilsalg med god karma

Forleden var jeg på besøg hos et gammelt vennepar af familien, der bor ikke så langt fra København. De er en familie bestående af far, mor og 2 sønner på 14 og 17 år. Alle familiens medlemmer er helt vilde med biler – især amerikanske biler og biler med veteranstatus. Venneparret, der hedder Madsen til efternavn, bruger hver eneste søndag på, at tage på bil auktion. De besøger primært bilauktioner i nærområdet, men engang imellem tager de også rundt omkring i det danske land for at tjekke markedet ud.

Bilsalg har været hr. Madsens passion i mange år. Han er uddannet mekaniker og arbejder som selvstændig. Han har egen garage i et industrikvarter i Brøndby, hvorfra han reparerer folks biler, samt køber og sælger biler – primært amerikanske ’slæder’ af ældre dato, som han først har istandsat. På taget af garagen står slogannet ”Sælg min bil – sælg din bil” – et slogan som fru Madsen synes er ret underligt, om som hun utallige gange har opfordret sin mand til at ændre. Men hr. Madsen kan rigtig godt lide det, fordi det er et skilt, som han købte, aller første gang han var på en bilauktion.

Skiltet har derfor stor affektionsværdi for ham og han tror på, at det ville give dårlig karma, at pille det ned. Jeg vil give ham ret i, at man ikke skal udfordre skæbnen, så længe forretningen går godt. Så jeg synes også han skal beholde skiltet.

Unngå språklige feller

I veldig mange danske virksomheter blir det mer og mer vanlig at man ofte har å gjøre med enten internasjonale samarbeidspartnere eller kunder. Det kan enten være i form av alminnelig skriftlig kommunikasjon, men det kan også være fordi man forsøker å nå ut til enten B2B eller B2C kunder, som snakker andre språk enn det danske.

Det kan derfor i forskjellige sammenhenger være nødvendig å oversette sine mails, kjennemerker, hjemmesider eller kampanjer til et fremmedspråk. Dette betyr for mange markedsføringsansatte at de kanskje skal kaste seg ut i å kommunisere på språk de ikke nødvendigvis føler seg helt komfortable med. Og selv om det kanskje ”bare” er engelsk det skal oversettes til, så treffer det mange hvor vanskelig det faktisk kan være å oversette til både en annerledes grammatikk og til fagspråk.

Mange mennesker kommer også ofte til å være borte i det som kalles en ”direkte oversettelse”, selv om de kanskje er ganske gode i språket og mestrer det i hverdags situasjoner. Vil man sikre seg for å unngå disse fallgruvene, kan det være en riktig god idé å benytte en profesjonell tolk til å gjøre oversettelsen. Profesjonelle tolker er nemlig utdannet til å arbeide med nettopp grammatikk, fagspråk og ordoppstillinger, slik at man unngår språklige feller og ukorrekte oversettelser.

Prestasjonsangst

Kjenner du til dette scenarioet: Du har en viktig oppgave for en stor kunde på jobben. Plutselig forventes det at en del av teksten som skal leveres eller presenteres for kunden skal være på engelsk? Personlig kjenner jeg godt til dette og har opplevd x antall ganger at jeg sitter å strever med kompliserte og fag spesifikke tekster. Flere ganger har jeg oppriktig følt at det er litt utenfor min “Comfort zone”. Spesielt hvis det har vært en tekst som skulle inngå i en leveranse eller som skulle være en del av en presentasjon som kunden skulle se. Siden mange av mine kolleger ofte har sittet med samme følelse ble vi enige om å ta det opp på et møte med sjefene våre.

Utfallet ble at vi allierte oss med en profesjonell oversetter som kan fikse alt fra korte “her å nå” oversettelses oppgaver til lange og kompliserte lov dokumenter. Vi har også blitt enige om å sende alt som vi føler oss usikre på innen store leveranser og presentasjoner. På denne måten har vi som bedrift sikret oss at vi alltid fremstår 100% profesjonelle, og at vi som medarbeidere alltid føler at vi kan stå fullt inne for det som kunden mottar fra oss. Dette gir en følelse av ro og sikkerhet i hverdagen som flere av oss har savnet.

Flyv billigt til Grønland med en overnatning i Kangerlussuaq

For tiden er det muligt at finde billige flybilletter til Grønland. Populære destinationer er fx Nuuk og Ilulissat. Det eneste, det kræver for at få fat i de allerbilligste flybilletter til Grønland, er en overnatning i byen Kangerlussauq. Du flyver hertil den ene dag, overnatter og lyver så videre til din endelige destination den efterfølgende dag.

 

Der er flere fordele ved at købe disse virkelig billige flybilletter til populære destinationer på Grønland. For det første bliver din flybillet meget billigere. Du kan i nogle tilfælde spare flere tusinde kroner sammenlignet med direkte flybilletter til Grønlands populære destinationer. For det andet er et sådant initiativ rigtig positivt for lokaløkonomien i en lille by som Kangerlussauq. Du står selv for at booke dit hotel, og håbet er, at det får lidt gang i handlen i den lille by. Samtidig har du en unik mulighed for at opleve en anden og mere lokal side af Grønland. En overnatning i en lille landsby kan nemt blive til en af Grønlandsturens store oplevelser.

 

Flybilletter til Grønland som denne kan altså være en rigtig fin læsning, hvis du ikke er presset på tid og gerne vil spare nogle penge på transporten. At du så oveni hatten får en lokal, grønlandsk oplevelse – det er jo bare en ekstra bonus.

 

Ingen jul uden julekalender

Arrgh, mit tv-signal er forsvundet! Jeg sad og så julekalender på TV 2 i går og pludselig går tv’et i sort. Det er ellers ikke så lang tid siden, at jeg skiftede tv udbyder, fordi jeg lige er flyttet. Det viser sig så, at en af naboerne er kommet til at kortslutte det digitale tv net i hele ejendommen.

Så alles tv gik i sort i samtlige 22 lejligheder i komplekset i går. Det er sjovt at se, hvordan folk bliver fuldstændig forvirret og går en lille smule i panik, når deres elskede tv-signal ryger – mig inklusiv. Fjernsynet er noget af det, der kan samle folk i denne mørke tid. Vi sidder alle i vores huse eller lejligheder og hygger om aftenens tv-programmer. Og når der så kommer et forstyrrende element ind i aftenhyggen (i form af et nedbrud i tv-signalet), så kan det få folk op af sofaen.

Der bor også flere børn i opgangen, som tydeligvis var kede af at skulle undvære aftenens afsnit af julekalenderen. Heldigvis kunne teknikeren hos vores tv-udbyder rykke ud med kort varsel og han fik gang i tv-kanalerne i løbet af 2 timer. Hip hip hurra for god kundeservice og en tv udbyder, der tager deres kunder seriøse.

Så nu sidder vi alle 22 lejligheder igen her til aften og hygger om julekalenderens afsnit nr. 18.

Spar penge på din tv-pakke

Der kan være mange penge at spare ved at vælg den rigtige tv-pakke. Det oplevede vi, da vi ikke var tilfredse med indholdet af tv-kanaler i vores nuværende tv-pakke og var på udkig efter alternativer.

Vi satte os ned og gennemgik udbuddet af tv-pakker fra de forskellige tv-udbydere. Og hold da op der var stor forskel på den dyreste og den billigste tv-pakke. Op til 270 kr. om måneden til forskel på den dyreste og billigste tv-pakke. Det er altså mange penge for en familie på 3 at skulle betale om måneden på tv. Der er selvfølgelig også forskel på, hvor mange tv-kanaler og hvilke tv-kanaler du ønsker i din tv-pakke.

Den dyreste tv-pakke vi fandt var fra Canal Digital. Deres Family tv-pakke indeholder 80 tv-kanaler samt HD-kanaler til 469 kr om måneden, hvorimod den billigste tv-kappe vi fandt var fra Viasat, deres Basis tv-pakke koster 199 kr om måneden og 1.194 kr i 6 måneder.

Vi ønskede dog ikke at skulle have installeret en parabol for at kunne se tv. Derfor valgte vi den næst billigste tv-pakke fra Boxer til 199 kr om måneden og 1.612 i 6 måneder. Den kan du læse mere om her.

Alt i alt sparer skiftet af tv-pakke os for 120 kr om måneden. Altså knap 1.500 kr om året , som vi hellere vil buge til en rigtig god middag ☺