Hvornår kan man kalde sig et mediebureau?

Et mediebureau kan kalde sig selv for eksperter i reklame og medieverden og er ofte de bedste til at rådgive dig om brug af dine budgetter til markedsføring. Man kan samtidig definere et mediebureau som dem, der repræsenterer dig, som annoncer, overfør medierne.

I sin tid var mediebureauer ikke hvad de er i dag. De havde helt andre former for opgaver og varetog ikke det samme ansvar som de gør nu. Førhen lavede mediebureauer opgaver som reservationer, bookinger, faktureringer osv. når der af virksomhederne blev handlet med annonceringer på forskellige medier. Den dag i dag har mediebureauerne overtaget til også at være dem, der udfører større mediestrategier for virksomhederne og har på mange måder også overtaget rollen fra reklamebureauerne.

Mange af de danske bureauer der i dag arbejder med kommunikation og markedsføring på forskellige medier, kan på mange måder kalde sig mere end et mediebureau. En af årsagerne til det, er internettets store fremkomst der ligeledes har sat gang i teknologi udviklingen. Modsat traditionelle reklamebureau, hvor man ofte måtte følge sine mavefornemmelser ved valg af strategier for en given virksomhed, er det i dag muligt at arbejde ud fra konkret data og også at effektmåle langt mere effektivt. Beslutninger kan altså nu baseret på data og ikke udelukkende på gætværk.

Opsigelse og internettet – om regler og love

Det er næppe en glædelig nyhed, når man som medarbejder modtager beskeden om, at man er blevet opsagt. Før i tiden var dette ikke en særlig kompliceret sag, og man måtte bøje sig i støvet og vende næsen den anden vej efter et andet job. I dag kan det dog godt være anderledes, for siden dengang er der kommet en del love og regler – men er de til at finde rundt i? Når det kommer til opsigelse, så må jeg sige, at internettet er en rigtig god mulighed for at undersøge netop omstændighederne omkring, hvad der er lovligt og ej ved opsigelse. Her kan man finde netop de informationer, som skulle være nødvendige for en, for der kan være mange spørgsmål i sådan en sag: Hvordan skal jeg opsiges? Hvor lang tid skal jeg blive på mit arbejde efter opsigelsen? Hvilke rettigheder har jeg som opsagt? Alt sådan noget findes der løsninger på, og hos Dansk Byggeri har de endda samlet en del information om opsigelse, hvis man skulle være tilknyttet håndværkerfaget. Her kan ansættelser nemlig godt være lidt usikre i forbindelse med konjunkturerne, så det er altid godt at have sin viden om opsigelse på plads.

 

Kommer du fra en virksomhed?

Det er med forholdsvis stor sandsynlighed, at du kan svare ‘ja’ til ovenstående, men hvis du kommer fra ledelsen i virksomheden er denne chance markant ændret. Dette har dog ændret sig med årene, hvor flere og flere iværksættere popper op og skaber nye forretninger. For alle ledere – og ikke mindst de nye af dem – er det vigtigt at sætte sig ind i forhold om ansættelse. Ansættelse, samt alle de regler der hører med, er jo noget man unægteligt må og skal sætte sig ind i, ellers kan man godt risikere at komme galt afsted. Der er for eksempel nogle meget faste regler omkring, hvornår medarbejdere skal have deres ansættelseskontrakter. Der står skrevet i loven, at medarbejderen ikke må få sine papirer på sin ansættelse senere end en måned efter de er startet. Dette kan de fleste dog godt huske, at der er noget om, men hvad så når medarbejderen opsiges inden denne måned er gået? Eller hvis han selv vælger at gå? Så er reglerne faktisk ikke anderledes, og han skal have et papir på sin ansættelse, lige meget hvordan situationen er. Dette kan være rart at vide, så man ikke går og spekulerer for meget over ting, som man hurtigt kunne få svar på!

 

Outsourcing of Fund Administration activities

Fund Administration refer to a set of activities that are carried out with the purpose of supporting the the primary process of running a collective investment scheme. A manager of a fund often choose to outsource these activities to external companies, or using developed software to handle the tasks easier.

SimCorp is a company that offers a software tool called “Fund Administration Manager”, to which they explain that companies can “stay ahead of the game, avoiding spiralling operational costs while allowing room for growth.”

They furthermore explain their fund administration system, which you can read more about here, as a tools that provides you with a single solution to manage all aspects of fund administration. They describe the system as being very cost-effective way for companies to simplify their traditional administration processes. And how can this be done? Through automation, if you ask SimCorp themselves! With SimCorp’s tool, you will experience real-time access to all position data together with a wide range of huge market risk assessment models.

Photo credit: blog.ftfnews.com

Hjælp til et af efterårets store dilemmaer

Det er blevet efterår og tid til at kigge på en af de vigtigste kilder til underholdning på mørke aftener; Tv pakker! I min familie går vi og lege med tanken om at prøve en ny tv-pakke. Vi har haft forskellige løsninger gennem årene, og overvejer nu at skifte til bredbånds tv. Jeg har hørt fra en del venner og bekendte, at de er rigtig tilfredse med deres bredbånds tv og de dertilhørende tv pakker. Derfor satte jeg mig for at undersøge mulighederne. Jeg nåede frem til, at Telia havde de bredbåndsløsninger til prisen. Der er tre tv pakker at vælge imellem, og det er her, du kommer ind i billedet. Hjælp mig med at vælge en af de følgende tre tv pakker:

  1. Startpakken: Dette er den mindste pakker, og der får man 15 tv kanaler. Oveni det får man bredbånd og telefon – hvilket man gør i alle pakker. Denne pakke er ikke så stor, men til gengæld er prisen virkelig god. 329 kr. for en tv pakke kan vi lige overkomme i budgettet. Måske kan vi godt klare os med 15 kanaler?
  2. Favoritpakken: Her får man 26 tv kanaler, og blandt dem er der både noget for os voksne og for børnene. Dog er der ingen deciderede sportskanaler ude over 6’eren, og det er manen i huset ikke helt tilfreds med. Skal han leve uden sportskanaler på bredbånds tv’et? Denne tv pakke koster 489 kr.
  3. Familiepakken: Som navnet siger, har den her pakke noget for alle i vores familie. Der er Zulu og film til mig og masser af sport til manden. Til børnene er der også masser af underholdning. Men, jeg ved ikke helt, om vi er klar til at bruge 579 kr. om måneden på bredbånds tv. Jeg kunne nemt finde andre ting at bruge de penge på, og det er næsten dobbelt så meget som den billigste af de tv pakker, jeg har kigget på.

Så, hvad skal jeg vælge? Hjælp mig gerne ved at skrive en kommentar på indlægget her.

Hvis du vil læse mere om de forskellige bredbånds tv pakker, kan du gøre det her: http://ww3.telia.dk/bredbånd

Ikke flere kedelige efterårsaftener

Nu er efteråret virkelig over os. På vej til arbejde i dag måtte jeg finde det helt stor regntøjsudstyr frem. Regnjakke, -bukser, gummistøvler og hue. Det helt store. Og selv med den indpakning nåede jeg ikke helt tørskoet på arbejde. Det, regnvejret, er altså en af de knap så gode sider ved det efterår, jeg ellers er ret stor fan af. Men! Noget, der er rigtig godt ved regnvejr, er, hvis man ikke behøver at gå ud i det. Hvis man bare kan bruge hele søndage og hverdagsaftener i sofaen foran bredbåndstv’et.

Og, nu har jeg været så heldig, at jeg har fået lov til at prøve kræfter med Telias billige bredbånds tv. Jeg har levet nogle år uden tv, men nu var det altså på tide, at jeg fik rykket husalteret tilbage ind i min stue. Og da jeg så blev tilbudt et bredbånds tv, der oven i købet er billigt, kunne jeg jo ikke sige nej.

Og jeg må indrømme, at jeg blev overrasket over, hvor mange smarte muligheder, der er selv med billigt bredbånds tv. Med det abonnement, jeg har nu, kan jeg fx se video og tv on demand. Det betyder, at jeg altid kan se en masse gode film direkte på tv’et. Det er altså slut med at betale for film eller downloade den ulovligt. Nu er de der bare. Og det samme med tv-programmer, jeg kan bare se dem, når jeg vil. Derudover er der smarte funktioner som fx ”Start forfra”, hvor jeg kan starte tv-programmer forfra, hvis jeg ikke lige nåede at se dem fra starten.

For en, der ikke har haft tv i flere år, er denne løsning med billigt bredbånds tv altså en rigtig god løsning. Og en ting er sikker, mine efterårsaftener bliver bestemt ikke kedelige i år.

Fristet? Tag et kig på de mange muligheder på Telias website.

Find den proteinpulver, som passer til dig

Det kom egentlig ikke bag på mig, da min diætist sagde til mig, for nogle år tilbage, at jeg skulle huske at få nok protein ind i min kost. Lige siden dengang er jeg kun blevet bekræftet – fra kokke, såvel som sundhedseksperter og folk med baggrund i human ernæring – at protein gør mere end bare at give dig en god mæthedsfornemmelse. Protein er nemlig også med til at hjælpe dig med at opbygge muskler, og af samme årsag er flere, der træner regelmæssigt, glade for proteinpulver. Jeg bruger også selv proteinpulver til at forbedre mine resultater i træningen, og derfor erfarede jeg også noget, som jeg hellere end gerne deler med andre: ikke alle proteinpulvere er de samme. De kan variere i indholdet, og lige så vel, kan dét resultat, der foreligger, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i proteinpulverets virke, når du dyrker sport. Ikke fordi, at det kan have nogle deciderede skadelige bivirkninger, men den effekt og forskel, som du skulle kunne mærke ved at bruge proteinpulveret kan variere meget fra produkt til produkt. Derfor: sæt dig ind i, hvad de indeholder, find ud af hvad der virker for dig og på din krop – og agér derefter. På denne måde vil du opnå bedste resultat, og er det ikke det, vi alle sammen stræber efter?

Miljøvenlig kørsel

 

Er du en af dem der, ligesom mig, udmærket ved at man burde deltage i skabelsen af et bedre miljø for os alle – men aldrig rigtig har fået gjort noget ved det? For nylig gik det op for mig, at der faktisk ikke skal særlig meget til for at gøre noget selv. Du kan faktisk blot nøjes med at gøre noget ved din bilkørsel.

 

Du kan starte ud med at gøre en meget simpel ting og købe en brændstoføkonomisk bil. Navnet siger næsten sig selv. Det gør ret meget for miljøet at tænke over, hvilken bil man som udgangspunkt vælger at købe.

 

Når det kommer til afskaffelsen af din gamle bil, kan du vælge at forlænge dens levetid ved at sælge den igen og lade være med at skrotte den. Når du sælger din bil, er der mange fordele ved at gøre det gennem et online auktionshus. Gør du dette, udnytter du alle de fordele der er ved genbrug. Har du lyst til at læse mere om online bilauktioner og hvordan du sælger din bil gennem nettet, kan du læse mere om det lige her.

Udover ovenstående eksempler med valg af den rigtige bil og salg af gammel bil på bilauktion, kan du også tænke over din bilkørsel i sig selv, ved at undgå at lade din bil stå i tomgang, ved at skifte gear lidt oftere osv. Alle de ting spiller sammen i skabelsen af miljøvenlig kørsel.

Deltag i bilsaget og tjen ekstra penge

Der er mange penge at spare, hvis du vælger at sælge din bil uden om en bilforhandler. Du skal dog vide at det kræver en rigtig grundig forberedelse fra din side og den tid skal du være klar til at investere.

Måden du kan sælge din bil på, hvor du sparer penge og tid, er via bil salg hos en online bilauktion. Når du ved en online bilauktion skal oprette din bil, gælder det om at få billedet af bilen og dens beskrivelse til at fremstå så godt som muligt! Hertil anbefales det, at du laver en prisstrategi, hvor du enten vælger at sælge bilen på dens beskrivelse eller på en favorabel pris.

Der er selvfølgelig lidt arbejde i, at sælge din bil på ovenstående måde, frem for at aflevere den hos en bilforhandler. Er du dog villig til at gøre dette, er timelønnen for dit arbejde utroligt høj og undersøgelser viser at du kan tjene helt op til 20.000 kr. på at sælge din bil via online auktion.

Fordele ved online bilauktioner

Der er flere fordele ved at sælge din bil på en online bilauktion. Først og fremmest har du ved hjælp af salg via hjemmeside, mulighed for at byde når det passer dig. Du når samtidig ud til et bredt publikum, da en hjemmeside henvender sig til alle med adgang til internettet. I og med at dit publikum er så stort og at din bil bliver så højt eksponeret, sikrer du dig selv den højeste markedspris.
Udover ovennævnte fordele, er det ved en online bilauktion også sikkert for dig at handle, frem for at mødes og handle og lave aftaler uden om en auktionsside. Der er dog også nogle krav til dig der gerne vil sælge din bil på auktion. Blandt andet skal du systematisk beskrive din bil ned til mindste detalje, så der ikke går nogle oplysninger tabt og køberen ikke får sig nogle uforudsete overraskelse når han eller hun modtager bilen. Hvis ikke bilen er beskrevet korrekt, har køber ret til at annullere købet. Køberen har ret til at besigtige bilen samt at tage en 15 minutter lang prøvetur for at undersøge dette. Er der ingen indvendinger herefter, er aftalen selvfølgelig bindende.