Trekking over sommeren?

Hvis du nyder udendørslivet i din ferie, så står den måske på trekking i de norske fjelde eller måske i Sverige? Uanset hvor du skal vandre henne, så er det vigtigt, at du har noget ordentligt fodtøj. Med det rigtige vandresko kommer du nemlig længst og undgår vabler og irritationer på og omkring fødderne. Noget, som flere undervurderer, er lige så vel, at man får gået vandreskoene til, inden at man tager dem i brug. Det kan være, at du lige kan gå dem til i løbet af din arbejdsdag, eller hvis du skal i haven nogle timer en søndag. Det er i hvert fald fornuftigt at have haft dem på nogle gange, før du begiver dig ud i den store vandreferie. Jeg faldt selv over nogle rigtig gode sko på Campz’s hjemmeside, som du kan se flere af her. Det var en Teva støvle, som var rigtig flot i brunt naturlæder, og som jeg endda kunne få sendt samme dag – Campz sender nemlig din vare samme dag, hvis du bestiller inden klokken 16. Og det var slet ikke den eneste fordel: der var nemlig også tilbud på den, så jeg kun skulle give 899 kr., hvilket kun kan siges at være en rigtig god pris for denne flotte støvle.

Foto credit: kellec

Kvalitetssko og priser

Som 20-årig spekulerede jeg ikke specielt meget i holdbare løsninger og kvalitet, når jeg gik ud og købte noget til mig selv. Jeg brugte pengene til, hvad jeg nu lige synes var fedt, og så kom alt det andet i anden række. Det er faktisk utrolig så meget, som design og udseende betyder, og det har jeg tænkt meget over siden. For er der en ting, som jeg som ældre er begyndt at værdsætte mere og mere, så er det kvalitet. Man bliver ret træt af, at have købt nogle fede sko, og så holder de kun en sæson, fordi kvaliteten er så dårlig. Det kan man måske godt nogle gange regne ud, når man kun giver omkring 100 kroner for et par sko, men jeg har også prøvet at give en del mere – og stadig blive skuffet over kvaliteten. For når det kommer til sko og tøj, så er en høj pris ikke lig med en god kvalitet. Det kunne godt være, at det ville være nemmere sådan, men til gengæld ville god kvalitet være en del dyrere som eksempelvis Merrell sko. Min far har gået i Merrell sko i rigtig mange år, og de bliver bare ved med at holde samme facon og er lige så gode at gå i. Derfor måtte jeg også ind og kigge på en online shop som Campz har, for at se, om jeg også skulle have sådan nogle kvalitetssko.

Foto credit: lincolnblues

Kør som de kendte

Har du også ofte siddet og drømt om de cykler, som du ser i Tour de France? Lige meget hvilken strækning de tager på de cykler, så virker det legende let. Til tider er de naturligvis også meget presset, men hvis man fokuserer på, hvor langt de kommer ved bare at træde en gang i pedalen, så er det imponerende. Deres cykler vejer ingenting, og de er testet hårdt for at leve op til kravene både med hensyn til vægt men også vindmodstand. Jeg ved i hvert fald, at Cervelo cykler gør en dyd ud af at teste alle deres produkter, både de enkelte teknologiske dele men også cyklerne som en helhed, og det er med til at højne kvaliteten gevaldigt, hvorfor mange cykelryttere også foretrækker dette mærke. Hvis du godt kunne tænke dig, at få en fornemmelse af, hvordan deres innovative cykler ser ud, og hvad de koster, så kig gerne forbi linket her. Her har Bikester et godt udvalg af Cervelo cykler, og flere af dem er endda på tilbud lige i øjeblikket. Det vil sige, at du faktisk kan blive ejer af disse professionelle cykler og dermed køre på Cervelo ligesom de kendte cykelryttere gør i alle de store cykelløb.

Foto credit: Nicholas Lin

 

Cykeldele i verdensklasse

Hvor skal man lede, hvis man gerne vil finde de bedste cykeldele? Det kan være en jungle, når der er så mange om budet, og ved en søgning på cykeldele på google leder det bare til en masse forskellige sider – og hvordan skal man vælge? Når det kommer til gode cykeldele så får du topkvalitet her af mærket Campagnolo. Campagnolo har fremstillet cykeldele til de helt store løb i verden, og de har alligevel nogle år på bagen, da de startede i 1933. Firmaet blev grundlagt af den tidligere cykelrytter Tullio Campagnolo, som, efter en del år i branchen, mente, at han kunne komme på en del forbedringer til datidens cykler. Han mente, at der lå nogle muligheder i at forbedre teknologien i gearene samt forbedre bremserne, så han startede Campagnolo. Det har i dag ledt til, at de leverer mange forskellige slags cykeldele til cyklerne i løb verden over, og det er dele som eksempelvis hjul, drev, lejer, kassetter, kæder, bremser, gear og mange andre dele til cykler, og det er ikke helt uden grund, da Campagnolo i sig selv er noget af et kvalitetsstempel. Så, om du skal have dele til din cykel som ovenstående eller noget helt andet som cykeltøj eller et nyt styr – så leverer Campagnolo varer i den fineste kvalitet.

Fjällräven rygsæk

Den ikoniske rygsæk fra Fjällräven var startskuddet til det ultimative indenfor friluftsudstyr, og siden 1930 er der sket masser, men Fjällräven nyder stadig stor anerkendelse fra både professionelle og amatører indenfor diverse miljøer i friluftslivet. Men hvad er det der gør Fjällrävens rygsæk så god og så eftertragtet? For det første så har Fjällräven aktivt været inde og finde ud af hvad der efterspørges, og hvad en taske til brug i friluftslivet skal kunne. Dette har ført til en konstruktion med diverse spænder og bælter der gør at vægten af rygsækken bliver fordelt, så du ikke belaster ryggen og skulderen for meget, hvilket i sidste ende kan betyde en skade eller ubehag. De har også designet den med en masse åbninger, så man har mulighed for at komme til lige meget hvor man har lagt sine ting, dette sikrer at man ikke skal hive en masse ting op for at nå det man skal bruge, og dermed muligvis ødelægger ens pakning. Med en Fjällräven rygsæk får man altså en rygsæk, som både er robust og af god kvalitet, samtidig med at man får en rygsæk som skåner din krop mest muligt, og med smarte detaljer såsom diverse åbninger får mulighed for let at komme til ens ting. Alt i alt en rigtig god “ven” at have med når man skal ud i det fri.

Den gode rygsæk

Det er faktisk ikke særlig tit, at det kan lade sig gøre at finde en god og solid rygsæk eller trekkingrygsæk til under 1000 kr., men det har dog alligevel lykkedes mig at finde frem til en rigtig god en her, hvilket jeg virkelig er glad for! Det er egentlig også forståeligt, en rygsæk skulle jo kunne lidt af hvert. Det erfarer man – på den bitre måde – når man kommer til at købe rygsække, som er rigtig fede, men ikke har komfort eller er særlig praktiske. Når jeg skal bruge en rygsæk, så skal jeg typisk have nogle kilo eller fire i, for enten skal jeg på arbejde med min computer og diverse papirer, eller også skal jeg på tur, hvor jeg gerne har mad, drikke osv. med – og det vejer jo alt sammen. Derfor skal min rygsæk også have en fast ryg, som både er stiv og holder på tasken, men samtidig er behagelig at have på. Hvis jeg skal trekke, så er det ligeledes vigtigt, at den har et hoftebælte, så jeg ikke kommer til at bære al vægten på ryggen men også på hofterne – det gør nemlig en verden til forskel, når der er mange kilo i.

 

Hvor finder jeg en god børnecykel?

Det kan godt være svært at finde den rette cykel til sit barn, som måske ikke nødvendigvis har haft en cykel før. Først er det vigtigt at vide, at hvis ens barn er under 7 år, så har de brug for en børnecykel. Det er først når de bliver ældre, at de skal have en junior- eller voksencykel. Det, der godt kan være en udfordring, med de mindre børn er, at de vokser så hurtigt, og derfor kan man også få mange forskellige modeller og størrelser i denne kategori. Der findes løbecykler, løbehjul, trehjulede cykler og mange flere, og faktisk skal børn ikke engang have lært at gå før de kan bruge en børnecykel. Det kan overraske mange, men faktisk er de små børn utrolig hurtige til at lære at cykle, og det er også de fleste børn, der får en eller anden form for cykel inde for de første par år af deres liv. Et sted, hvor de har et stort udvalg er her på denne side, og lige nu har de til og med også tilbud på mange af modellerne. Det kan nemlig være irriterende at give meget for en børnecykel, nu når de ikke kan bruge den så længe – men børnecykler af denne kvalitet kan du heldigvis bare sælge igen, når dit barn ikke passer den længere.

 

Cykelsportens kunstart

Inde for cykling findes der flere grene: banecykling, indendørs spinning, landevejscykling men også en mere kunstnerisk og stunt-agtig form, nemlig BMX. For dem som ikke ved det, så er BMX både navnet på sporten, men også på selve cyklen, og det gælder i al sin enkelhed om, at komme frem hurtigst og vildest som muligt. Rigtig mange BMX-kørere laver tricks, som for udenforstående kan forekomme helt umulige at udføre, men det kræver også mange års træning at lære. Hvis jeg ikke var sådan en kylling, ville jeg også give mig i kast med denne sportsgren, men jeg synes simpelthen, at det ser for farligt ud. I stedet må jeg nøjes med at kigge på de flotte cykler på nettet, blandt andet her på denne side, hvor priserne også er yderst fordelagtige og næsten ikke til at stå for. Jeg troede faktisk, at det var meget dyrere at anskaffe sig sådan en BMX cykel, men det er det slet ikke, viste det sig. Faktisk havde Bikester priser helt ned til omkring 1500 kr., hvilket man jo sjældent kan få en almindelig cykel for! Det skal så også siges, at de har tilbud på mange modeller lige i øjeblikket – og de er bestemt et besøg værd.